Coronacommissaris Pedro Facon na een vergadering op 18 december met de verschillende gemeenschappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Coronacommissaris Pedro Facon na een vergadering op 18 december met de verschillende gemeenschappen. © BELGA

Coronacommissaris valt uit met burn-out: “IJzeren gestel nodig om dit te kunnen bolwerken”

Ze zijn te streng. Ze zijn niet streng genoeg. Het gaat te rap. Het gaat te traag. Al tien maanden staan wetenschappers, virologen en andere specialisten in een Covidstorm waarin ze niets goed lijken te kunnen doen. Coronacommissaris Pedro Facon (39) viel deze week uit. Een burn-out, wordt gezegd. Het is vaak lastig, getuigen oud-minister Maggie De Block (Open Vld), viroloog Steven Van Gucht, GEMS-voorzitter Erika Vlieghe en professor Arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven).

12 reacties

  • Andre callens

    3 jaar geleden
    Die man krijgt uiteindelijk alles over hem , en als de politici bezig blijven met elke maatregel telkens te veranderen omdat de grond onder hun voeten warm aan het worden is en er doden zullen vallen, dan moeten we kunnen begrijpen hoe zwaar het voor hem wel is .
  • Bart Dekort

    3 jaar geleden
    Best u niet moeien met corona-beleid. Dankbaarheid bevolking is laag, aantal bedreigingen is hoog, en politiekers gebruiken u als dekmantel. Beter op een andere manier je kennis inzetten zou ik zeggen.
  • marc wauters

    3 jaar geleden
    Sterkte ,
  • Didier Cauberghe

    3 jaar geleden
    Als je zoveel moeite doet voor een CoronaBarometer die ze daarna dan toch laten verdwijnen zou je al een burn out krijgen...
  • Robert Swillen

    3 jaar geleden
    Wat wil je met zo’n regering en met al 9 ministers van gezondheid die elk hun zeg moeten hebben. + verschillende virologen en lobbyisten die een deel van de koek moeten hebben.