©  BELGAIMAGE

 

Europees Geneesmiddelenagentschap zet licht op groen voor Moderna-vaccin

Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) heeft het licht op groen gezet voor het Moderna-vaccin. Het is na dat van Pfizer en BioNTech het tweede coronavaccin dat kan worden ingezet op de Europese markt.

dds, edm

Het ‘Covid-19 Vaccine Moderna’ krijgt een voorwaardelijke markttoelating. Dat betekent dat het vaccin mag toegediend worden, maar dat het de komende twee jaar nauw opgevolgd wordt. Het vaccin moet nu nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie voor het kan worden gedistribueerd.

Het EMA beschouwt het vaccin van Moderna als veilig en zeer doeltreffend. ‘Dit vaccin geeft ons een bijkomend hulpmiddel om deze crisissituatie te overwinnen’, zegt topman Emer Cooke in een persbericht. ‘Dit is een bewijs van alle inspanningen en toewijding van alle betrokken dat we deze tweede positieve aanbeveling kunnen maken, minder dan één jaar sinds de Wereldgezondheidsorganisatie de pandemie uitriep.’

Eerder keurden de Verenigde Staten, Canada en Israël het vaccin al goed.

De Europese Unie heeft zicht op 160 miljoen dosissen van het vaccin van Moderna. Die zullen proportioneel, op basis van het inwoneraantal, over de 27 EU-landen worden verdeeld. Voor België werden twee miljoen doses gereserveerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer