Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Biden in toespraak: ‘Dit hebben we nog nooit gezien’

Joe Biden.Beeld AFP

De volgende president van de Verenigde Staten, Joe Biden, wil dat de aanstaande ex-president Donald Trump zijn aanhangers oproept om de grondwet beschermen en de bestormers oproepen om te vertrekken, zei Biden. ‘Dit hebben we nog nooit gezien.’

en

Bekijk: Toekomstig president Biden spreekt de bevolking toe

Video wordt geladen...

Volgens de Democraat is de bestorming een “aanval op democratie” en een “verschrikkelijke vertoning”, uitgevoerd door “een kleine groep extremisten en gericht op wetteloosheid”.

De nieuwverkozen president Joe Biden reageert op de bestorming van het Capitool. “Ik zou nu eigenlijk over de economie spreken, maar iedereen heeft gezien wat ik heb gezien. Op dit moment wordt onze democratie aangevallen. Dit hebben we nog nooit gezien.”

“Ik vraag Trump om nu op nationale televisie te gaan om de constitutie te verdedigen en te vragen om dit nu te eindigen”, zegt Biden. “Dit is een opstand. Ik ben geschokt dat we op dit donkere moment zijn aanbeland.”

“De chaos aan het Capitool weerspiegelt niet wie we zijn. Wat we zien is een klein aantal relschoppers. Ik vraag hen om zich terug te trekken en democratie toe te laten haar werk te doen. De woorden van een president doen ertoe. Ik vraag president Trump om nu op nationale televisie te gaan om de grondwet te verdedigen, en op te roepen om dit nu te eindigen.”

“Denk aan kinderen die dit op televisie zien. Denk aan de wereld die dit ziet. Amerika is zoveel beter dan wat we vandaag zien.”