Direct naar artikelinhoud
Zaak-De Pauw

Jan Verheyen over zaak-De Pauw: ‘Bart weet hoe ik erover denk, maar we blijven vrienden’

Regisseur Jan Verheyen.Beeld © Stefaan Temmerman

‘Ik kende de namen al’, zegt regisseur Jan Verheyen (57), die al 27 jaar bevriend is met tv-maker Bart De Pauw (52). ‘Ik kan me voorstellen dat sommigen verbaasd zijn over bijvoorbeeld Maaike Cafmeyer, met wie hij toch lang heeft samengewerkt.’

“Kijk, Bart is mijn vriend”, zegt Verheyen. “Hij had een belangrijke bijrol in Alles moet weg, heeft meegeschreven aan en meegespeeld in de Team Spirit-film. Op mijn sets heb ik nooit iets gezien, ik heb ook nooit klachten gekregen. Ik was er niet bij op al die andere sets, daar kan en wil ik me niet over uitspreken. Het is mogelijk dat wat een aantal van die vrouwen aanvoelden als grensoverschrijdend, zo niet is aangevoeld door Bart.”

“Ik heb ook een aantal van die sms’jes gezien: verstandig is dat niet. Het is zo’n moeilijke grens. Ik respecteer absoluut de gevoelens van deze vrouwen. Ik heb met Ella-June gewerkt (voor ‘Vermist’, BVH) en Maaike en Lize kom ik ook wel eens tegen, maar ik ga geen kamp kiezen.”

“Ik weet dat je niet over één nacht ijs kunt gaan, maar eigenlijk is het onverantwoord dat je de carrière van iemand – en laten we wel wezen, niet zomaar iemand – kaltstellt. Nu komt het erop aan dat er een vonnis komt en er een punt wordt gezet achter deze affaire. Bart is en blijft een vriend, wat niet wegneemt dat hij wel ongeveer weet wat ik erover denk.”