Alle coronacijfers blijven dalen, alleen positiviteitsratio hapert

Het aantal nieuwe vastgestelde besmettingen met het coronavirus in België is nog altijd aan het afnemen. Ook het aantal overlijdens en de ziekenhuisopnames bevinden zich nog steeds in dalende lijn, zo blijkt donderdag uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

adb
Bron: BELGA

In de week van 28 december tot en met 3 januari werden gemiddeld 1.620 bevestigde besmettingen per dag geteld. Het gaat om een daling met 10 procent ten opzichte van de week daarvoor. Wel blijft de positiviteitsratio - het aandeel van de uitgevoerde tests dat een positief resultaat oplevert - steken op 7,1 procent. Er worden dan ook minder tests afgenomen: zo’n 25.900 per dag, wat 12 procent minder is dan een week voordien.

Ook het aantal coronapatiënten dat in de ziekenhuizen belandt, neemt verder af. Tussen 31 december en 6 januari waren er gemiddeld 130 opnames per dag, 16 procent minder dan in de voorgaande zeven dagen.

Momenteel bevinden zich nog altijd 2.077 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis (-3 procent), van wie er 405 (-6 procent) op de afdelingen intensieve zorgen liggen.

Van 28 december tot en met 3 januari overleden dagelijks gemiddeld 65 mensen na een coronabesmetting, 14,5 procent minder dan in de voorgaande periode van zeven dagen.

Sinds het begin van de pandemie zijn in België nu al 655.732 bevestigde coronagevallen geteld. Het totale dodental bedraagt 19.883.

LEES OOK. Vandaag is V-Day in Limburg: Roger (83) krijgt eerst vaccin

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer