Bijna 100-jarige Mathil krijgt eerste Kempense coronavaccin

Herselt -

In woonzorgcentrum Sint-Barbara in Herselt ontving Mathil Biesemans vandaag, een dag voor ze 100 wordt, de allereerste Kempense coronavaccinatie. “Als je 100 jaar bent, heb je wel al wat spuiten gehad in je leven”, vertelt de op en top Kempense goedlachs.

Het is een speciale dag voor Mathil Biesemans in woonzorgcentrum Sint-Barbara. Morgen wordt de op en top Kempense dame, die afkomstig is uit Westmeerbeek, honderd jaar en daarom ontvangt ze vandaag als eerste Kempenaar het vaccin tegen het coronavirus. “Het is een beetje een vroeg verjaardagscadeau”, lacht de verzorging.

In het rusthuis, dat al 98 jaar bestaat, worden in totaal driehonderd bewoners gevaccineerd, dat zijn ze bijna allemaal. 210 van de senioren wonen in het woonzorgcentrum zelf en 90 in de assistentiewoningen. “We zijn heel fier en opgelucht dat het zover is”, reageert de directie.

Mathil blijft er zelf erg rustig bij. “Het valt allemaal goed mee” vindt ze. “Als je 100 jaar bent heb je nu eenmaal al wat spuiten gehad in je leven.” (brip)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus