Agenten in gevechtsuitrusting aan het Capitool na de bestorming van woensdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Agenten in gevechtsuitrusting aan het Capitool na de bestorming van woensdag. © Photo News

ANALYSE. Hoe “een heel klein beetje oorlog” president Biden misschien juist kan helpen

Dat de verdeeldheid in de VS nu zelfs doden eist tot in het parlement, doet het ergste vrezen voor Joe Biden. Wat een puinhoop krijgt die op zijn bord! Of gaat het hem juist helpen dat de woede die zijn voorganger vier jaar lang heeft opgestookt, nu zo ontaard is? Om het met de woorden van zanger Stijn Meuris te zeggen: “Zou een heel klein beetje oorlog soms niet beter kunnen zijn?” 

3 reacties

  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Ik denk dat de wereld blij gaat zijn met Biden. 4 jaar lang geterroriseerd door Trump.
  • Alex Bruggeman

    3 jaar geleden
    Biden is een verzoenend persoon die lost dit op...hoop voor toekomst!
  • Pierre Billiauw

    3 jaar geleden
    Hopelijk houdt Biden zijn openingsspeech digitaal én corona proof (waar hij zo voor zal gaan) én vermijd hij zo een beetje oorlog in de straten.
  1. Welke toekomst hebben Trump en zijn partij nog?
    PREMIUM

    Welke toekomst hebben Trump en zijn partij nog?

    Zal Donald Trump wérkelijk de presidentiële macht aan verkozen president Joe Biden overdragen, zoals hij net aankondigde? Zal hij zijn door hem opgejutte aanhangers tot rust manen? Zal hij alsnog door het 25ste amendement zijn macht moeten afstaan aan vice-president Pence? We vragen het aan professor Internationale Politiek en Amerikakenner David Criekemans (UA). “De komende jaren zal Trump zijn agenda doordrukken via eigen media, en laat ons toch maar uitkijken wat hij nog met Iran van plan is.”
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah meldt grote raketaanval op noorden Israël - Washington wil "echte vooruitgang" alvorens steun aan UNRWA te hervatten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Hezbollah meldt grote raketaan­val op noorden Israël - Washington wil "echte vooruit­gang" alvorens steun aan UNRWA te hervatten

    Israël verwerpt het “ontoereikende” rapport van het onafhankelijk onderzoek naar banden tussen UNRWA-medewerkers en Hamas. Volgens de onder leiding van de voormalige Franse buitenlandminister Catherine Colonna uitgevoerde evaluatie heeft Israël nog steeds geen enkel bewijs geleverd voor de beschuldigingen aan het adres van de UNRWA-medewerkers, die volgens Israël medeplichtig zouden zijn geweest aan de aanvallen op 7 oktober. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vraagt in een reactie op het rapport dat landen hun steun voor het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen hervatten. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 23 april terug.