In Gent wordt ook al de XC40 Recharge gebouwd, het allereerste volledig elektrische model van Volvo. In totaal rolden in de fabriek dit jaar 194.890 wagens van de band.
Volledig scherm
PREMIUM
In Gent wordt ook al de XC40 Recharge gebouwd, het allereerste volledig elektrische model van Volvo. In totaal rolden in de fabriek dit jaar 194.890 wagens van de band. © RV

Volvo Gent mag tweede elektrische wagen bouwen, goed voor 300 nieuwe jobs

Voor Volvo Cars Gent is 2021 alvast goed gestart. De Gentse autobouwer mag - na de elektrische XC40 - ook een tweede elektrisch model gaan bouwen. Zo zal de capaciteit voor elektrische wagens tegen 2022 verdrievoudigen. Als alles loopt zoals gepland, levert dat ook nog eens 300 jobs op.

5 reacties

  • Johan Vroonen

    3 jaar geleden
    Bij aankoop van een ICE-car moet je ook nog je diesel, garagekosten voor onderhoud (olie verversen, distributieriem vervangen...) rekenen. Als je voldoende zonnepanelen op je dak hebt liggen, rij je met een EV gratis, en er zijn quasi geen onderhoudskosten aan (remmen verslijten nauwelijks) en een goede EV gaat met gemak 500 000km mee. Het zal nog max. enkele jaren duren eer EV's in aankoop onder het prijspunt van de ICE-cars komen. Ik betaal niet meer EV-autoverzekering als vorige ICE-car.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Eer die E wagen er echt gaat doorkomen zal er nog veel moeten gebeuren.Velen hebben het nog niet in de mot maar al de PK/KW gezien van een doorsnee E wagen?.270KW vaak voor een kleine doorsnee en de deftige 620KW en zelfs nog meer.Niet alleen is een E wagen duur,ga toch maar eens polshoogte nemen inzake de auto verzekering en om de verrassing te besparen(tenzij je gewoon bent van zwaar gemotoriseerde wagens te hebben)vaak zal de huidige prijs verzekering x2(sommige x3) zijn.
  • Mark Vandebroecke

    3 jaar geleden
    Ik kijk uit naar de eerste echt betaalbare elektrische auto met zelfde mogelijkheden als een klassiek aangedreven auto (vooral in volume). Dan pas zal ik er mij één aanschaffen. Zeker niet eerder ! De prijs gaat voor op het eco-bewustzijn, zoals bij velen, vermoed ik.
  • Patrick Jonkers

    3 jaar geleden
    Prijzen vanaf 64300 euro (dit is bijna DRIE keer meer dan het benzine instapmodel)
  • Erik De Muynck

    3 jaar geleden
    Betaalbaar voor de gewone mens?