Een zorgmedewerker bereidt zich voor om iemand te vaccineren met het vaccin van Pfizer en BioNTech.
Volledig scherm
Een zorgmedewerker bereidt zich voor om iemand te vaccineren met het vaccin van Pfizer en BioNTech. © REUTERS

Pfizer: “Vaccin lijkt te werken tegen de gemuteerde virussen”

Het vaccin van Pfizer en BioNTech lijkt te werken tegen de zeer besmettelijke varianten van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika zijn uitgebroken. Dat meldt de Amerikaanse farmaceut na een laboratoriumstudie die door het bedrijf samen met wetenschappers van de Universiteit Texas is uitgevoerd.

7 reacties

  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Het vaccin lijkt te werken?Volgens mij lijkt iedereen gek te worden.
  • Gert Veer

    3 jaar geleden
    Laat dat gezaag over zorgpersoneel eerst nu eens achter de rug! Er is Door Marc Noppen in "De Afspraak" duidelijk uitgelegd waarom de ouderen eerst in onze situatie betere resultaten geeft dan personeel eerst. In bvb Engeland is dat anders omdat de situatie daar anders is maar HIER NIET!
  • Emrullah Unal

    3 jaar geleden
    Eerst en vooral iedereen vaccineren die de vaccinaties gaan toedienen. Ik hoop dat ze hieraan denken. Want die gaan elke dag honderden mensen over de vloer krijgen en lopen het meest risico.
  • Jan Marens

    3 jaar geleden
    Mooi mooi, is dat ook zo voor de Moderna variant?
  • christiaan maras

    3 jaar geleden
    Goed nieuws. Kunnen misschien vaccineren dan. Als de taskforce het ziet zitten
  1. LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt doden bij Oekraïense droneaanval

    LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt doden bij Oekraïense droneaan­val

    De NAVO-landen zullen Oekraïne meer luchtafweersystemen leveren. Dat heeft Jens Stoltenberg, Secretaris-generaal van de NAVO, beloofd. Ook de zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben Oekraïne meer hulp tegen de Russische luchtaanvallen in het vooruitzicht gesteld. “We zijn vastbesloten om de luchtverdedigingscapaciteiten van Oekraïne te versterken. Zo willen we levens redden en kritieke infrastructuur beschermen”, klinkt het in een verklaring die verspreid werd na afloop van de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bracht intussen een bezoek aan zijn troepen in de regio Donetsk. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. De man die een jaar dood lag in zijn Antwerpse herenhuis voor hij gevonden werd, krijgt een gezicht: “Markus was een doodbrave mens”
    PREMIUM

    De man die een jaar dood lag in zijn Antwerpse herenhuis voor hij gevonden werd, krijgt een gezicht: “Markus was een doodbrave mens”

    Vandaag wordt in Lint Markus Verschaeren (60) begraven, de man die al een jaar dood in zijn Antwerpse herenhuis lag voordat zijn stoffelijk overschot vorige week werd ontdekt. Maar hoe vereenzaamd de kunstminnende binnenhuisarchitect ook stierf, hij zal een waardig afscheid krijgen. “Markus was geliefd, maar hij zonderde zich de laatste jaren helaas volledig af”, getuigen bedroefde vrienden bij HLN. Hoe willen ze hem toch nog eren?
    Antwerpen