Van de ondervraagde artsen geeft 97 procent aan dat ze patiënten zullen aanraden zich te laten vaccineren.
Volledig scherm
Van de ondervraagde artsen geeft 97 procent aan dat ze patiënten zullen aanraden zich te laten vaccineren. © Photo News

Bereidheid om zich te laten vaccineren enorm gestegen bij artsen

De bereidheid om zich te laten vaccineren is enorm gestegen bij artsen in ons land. Dat blijkt uit een enquête die Medische Wereld, dat opleidingen verzorgt in de sector, de voorbije maand hield bij duizend artsen. Meer dan 90 procent wil zich laten vaccineren, klinkt het. De organisatie roept ook op tot een switch in de vaccinatiestrategie.

6 reacties

  • Guido Baetsle

    3 jaar geleden
    Geen probleem iedereen vrij, maar wie zich niet laat vaccineren geen toegang op trein ,tram ,bus , cafe, cinema, restaurant enz .
  • Gudo Courtois

    3 jaar geleden
    Niet laten testen is topvorm van egoïsme.
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Ik weet van een arts die wacht op Oxfort. En een tandarts die zegt te stoppen indien hij verplicht wordt. Begrijp ik weet het niet
  • Franky Mattheyssens

    3 jaar geleden
    Dat huisartsen ondanks hun medische opleiding aangeven niet te weten hoe die vaccins werken vind ik eerlijk gezegd heel verontrustend. Iedereen met een beetje verstand (helaas niet dik gezaaid onder de bevolking weten we sinds de uitbraak) weet dankzij de media en een beetje gericht zoekwerk perfect hoe al die verschillende vaccins werken en dat zonder een medische opleiding.
  • Ivan De Bakker

    3 jaar geleden
    Ik mis een heel belangrijk cijfer, namelijk hoeveel procent geantwoord heeft op de enquete. Het is duidelijk dat een arts die zich niet wil laten vaccineren bijna nooit zal reageren op zo'n enquete (op die 9% na dan), aangezien het antwoord een impact kan hebben op zowel het privé- en professioneel leven. Als van de 1000 aangeschreven artsen er maar 500 gereageerd hebben, dan mag je eigenlijk veronderstellen dat die andere 500 geen risico wilden nemen door te antwoorden...