Bewoners bezorgd over hun pikkedonkere wijk

© loh

Griezelig, onveilig. Dat vinden de bewoners van hun wijk Pius X als het donker wordt. De verlichting is er gedoofd. De stad belooft de zaak te herbekijken.

Kris Vanhee

Het onveiligheidsgevoel is groot bij iedereen in de wijk Pius X. En dat was hét gespreksonderwerp van de week. Dat zegt Renaat Desiere, bewoner van Pius X in Kortrijk. De verlichting gaat er vanaf 23 uur uit en dat leidt tot heel wat ergernis. “Ik ben de eerste die pleit voor energiebesparende maatregelen”, zegt Renaart Desiere. “Dat is de toekomst. Maar wat op onze wijk gebeurt kan niet. Donderdagavond kwam ik van de receptie van Unizo Kortrijk die plaatsvond op een boogscheut van onze woning, dus ging ik te voet. Ik heb mijn gsm moeten gebruiken om het voetpad te verlichten. Pikkedonker is het, vooral in de zonnewijk.”

Die zonnewijk loopt vanaf de Leopold III laan tot de grens met Kuurne. De stad dooft de verlichting om minder energie te verbruiken en minder lichtvervuiling te hebben. “We hebben begrip voor de bezorgdheden van de bewoners en we zijn volop aan het bekijken met Eandis hoe we kunnen bijsturen”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen