Paul D'Hoore.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul D'Hoore. © Shutterstock

Dividendaandelen kopen als alternatief voor je spaarboekje? Onze geldexpert legt uit hoe je dat doet: “Je steekt makkelijk 30% belastingvoordeel op zak”

Bij het begin van het jaar geeft onze financieel expert Paul D’Hoore een interessant advies om meer uit je geld te halen in 2021. Namelijk: dividendaandelen kopen. Waarom? Het kan je tot 800 euro netto (per persoon) opleveren. Hij legt uit hoe je dat het best aanpakt. “Je ontvangt het dividend als je aandeelhouder bent op de dag van de uitkering. Het volstaat dus om het aandeel minstens één dag vóór de uitkering aan te kopen.”

38 reacties

  • Johnny Chanet

    3 jaar geleden
    Ik denk dat de daling van GBL vandaag groter is dan het dividend dat ze betalen.
  • Albert Gysels

    3 jaar geleden
    Sorry hoor maar Paul D'hoore is de man van de oude economie, de economie van de gebakken lucht.
  • Jos Dupont

    3 jaar geleden
    Begin er maar aan als vadertje staat steeds op uw inkomsten zit te loeren om uwe centen af te pakken en met gulle hand te verkwanselen !
  • J. VAN SCHUERBEECK

    3 jaar geleden
    Er zijn een hele resem experts. Die mensen kunnen wel de toekomst niet voorspellen. Bij een onverwachte gebeurtenis kan de beurs ferm zakken. Het enige wat je kunt doen is je risico spreiden, d.w.z. meerdere aandelen van verschillende sectoren in portefeuille nemen. De rest is allemaal larie en apekool.
  • Roger Wellens

    3 jaar geleden
    Dat is nogal een flater van onze specialist.