Trump en Pence tijdens de Republikeinse Nationale Conventie in 2016.
Volledig scherm
PREMIUM
Trump en Pence tijdens de Republikeinse Nationale Conventie in 2016. © AP

Mike Pence nu grote zondebok voor Trump-aanhangers: “Executeer de verraders”

De meute die het Amerikaanse Congres aanviel, was op zoek naar vicepresident Mike Pence. Dat blijkt uit getuigenissen van zijn team. Vier jaar nadat hij ervoor zorgde dat conservatieve Amerikanen op Trump stemden, dreigt Pence nu de zondebok te worden om het verlies van de presidentsverkiezingen te kunnen verwerken. En dat lijkt onder de Trump-aanhang extreme proporties aan te nemen, met zelfs een galg voor het Capitool als duidelijk signaal naar de vicepresident.

29 reacties

  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Zelfs als Trump zich niet meer verkiesbaar zal kunnen stellen, dan is er nog zijn oudste zoon. Die is een stuk erger want die is jonger.
  • Louis Heyens

    3 jaar geleden
    VANBEKBERGEN, ik moet je gelijk geven, hier spreekt men te weinig over het feit dat er 2 partijen zijn die echte Trumpistische trekken vertonen en het niet kunnen verkroppen dat ze in de oppositie zitten omdat de democratie (lees, de meerderheid) hier regeert
  • Nancy De Belie

    3 jaar geleden
    slimme zet van Trump om Pence weer aan te trekken en te paaien dan kan die niet instemmen voor de afzetting hiervan,maar opgelet als Trump nie naar de overdracht gaat is dat een signaal voor de achterban om weer een bestorming te doen want hun leider komt toch niet en daarmee hebben ze vrij spel om de boel helemaal te laten ontploffen,ik hoop dat ik geen gelijk krijg ,maar ik vrees er een beetje voor
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Mike Pence zal niet akkoord gaan met het 25ste amendement want hij zal de Trump aanhangers dan nog meer van zich afzetten en hij mikt op verkiezingen binnen 4 jaar. Hij was eerlijk bij de stemming omdat hij de grondwet niet wou schenden maar was rechter hand van Trump en weet goed wat die uitspookte. Pelosi zal doorgaan en na 20 januari hebben de democraten in de senaat de macht waardoor Pence niet meer nodig is om een impeachment voort te zetten.
  • Peter Proster

    3 jaar geleden
    Angst voor wraak door een opgefokte meure zal Pence ervan weerhouden om te doen, wat hij liefst van al zou willen doen. Trump hangt nu het slachtoffer uit, hij waant zich bedrogen en bestolen. Arm Amerika, ooit een voorbeeld voor de vrije wereld, nu een kruitvat, met een Trump die met de lucifers rondloopt.