Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Bijna 4 op 10 Vlamingen ervaren meer verkeersagressie sinds corona

36 procent van de Vlamingen vindt dat de andere weggebruikers agressiever geworden zijn sinds de start van de coronacrisis in maart. Dat blijkt uit een bevraging van Vias Institute bij 1.000 Belgen. Daarnaast hebben heel wat Belgen schrik om het openbaar vervoer te nemen omdat ze vrezen een besmetting op te lopen. 

11 reacties

  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    De snelheden zijn vaak niet realistisch, daarom rijden mensen te hard. Sinds Weyts is het vrijwel overal 70 waar 90 zou moeten. Maar neen, ze gaan op die plekken staat flitsen. Het enige waarom die 70 is ingevoerd is om meer boetes te kunnen schrijven en niets anders. Net als de LEZ, die dient ook enkel om mensen geld uit hun zakken te kloppen want de lucht is niet verandert in die zones. Wat overigens in Nederland door TNO is aangetoond, LEZ doet niks buiten mensen oplichten.
  • Kris Bormans

    3 jaar geleden
    Zal veel meer zijn vrees ik
  • Johnny L Verhoeven

    3 jaar geleden
    Sinds ik thuiswerk is de werkdruk enorm toegenomen. Dus neemt de stress toe en dat voel je in de supermarkt maar ook in het verkeer.
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    Goochelen met cijfers ? Al jaren daalt de gem. snelheid van alle motorvoertuigen op onze wegen , 30j geleden was de gem snelheid 65 km/h , nu 25km/h en er zijn Airbags in de wagens , en alle andere Technologie en Toch dalen de doden in het verkeer al een paar jaren niet meer ! Dus die Onzin van snelheid is de oorzaak gaat niet langer op Hé ? Er rijden meer en meer onoplettende bestuurders rond en de Frontale aanrijdingen zijn meer dan verdubbeld door de GSM achter het stuur !
  • Roger Kerhove

    3 jaar geleden
    Het is meestal de auto die de boosdoener is volgens de fietsers , voetgangers , steps zij denken dat de rijbaan van hun is en altijd voorrang hebben , maar vergeten dat voor hun de zelfde regels gelden als voor de autobestuurder op de openbare weg. Ik heb nog nooit zulke toestanden gezien zoals nu meer dan 70% van de fietsers kent zijn wegcode niet , kom maar eens 1dag in Leuven toeren dan walg je van hun rijgedrag.