In Brussel en Brabant neemt het aantal nieuwe besmettingen stevig toe. Maar dat hoeft volgens biostatisticus Geert Molenberghs niet per se lang te duren.
Volledig scherm
PREMIUM
In Brussel en Brabant neemt het aantal nieuwe besmettingen stevig toe. Maar dat hoeft volgens biostatisticus Geert Molenberghs niet per se lang te duren. © Marc Baert

Meer besmettingen, maar mogelijks niet meer ziekenhuisopnames. Biostatisticus Geert Molenberghs legt uit waarom

De voorbije drie dagen steeg het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land. Vooral in Brussel schiet de curve omhoog met maar liefst 76 procent ten opzichte van het vorige weekgemiddelde. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) panikeert niet. “Als reizigers zich aan de regels houden, zal de curve snel weer dalen.”

10 reacties

  • Bruno Andries

    3 jaar geleden
    En nog steeds zijn buitenlandse reizen niet verboden. Misdadig verzuim van deze regering!
  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Een hele uitleg die veel korter kan. namelijk: "Als je op een dag 10000 testen méér afneemt dan de vorige dag, dan heb je gegarandeerd méér vaststellingen van 'besmetting', maar als het een feit is dat 99.99% 'besmette' personen 'niet ziek' worden, dan heb je in verhouding dus ook minder ziekenhuisopnames en sterfgevallen!"
  • johan vankeirs

    3 jaar geleden
    Als ik mij niet vergis zijn ze opnieuw alles aan het minimaliseren om toch maar de buitenlandse vakantie's te laten doorgaan! Zijn ze nu volledig gek aan het worden of ligt het aan mij. Zo blijven we immers het/de virus(sen)binnen halen.Ook de feestjes harder aanpakken zou helpen.Maar ja.
  • Werner Peeters

    3 jaar geleden
    De mensen die in het ziekenhuis belanden krijgen nu al reeds een vaccin. Dus normaal dat de ziekenhuisopnames niet zullen stijgen. Word het nu eens niet tijd dat de regering alle informatie vrijgeeft?
  • Bruno Andries

    3 jaar geleden
    Sluit dan toch die grenzen!