BELGAIMAGE/Carline Vandercruyssen
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGAIMAGE/Carline Vandercruyssen

Last van zwabberarmen? Topkinesist Lieven Maesschalck toont de beste oefeningen om er komaf mee te maken

Nu de sportscholen gesloten zijn, delen sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team regelmatig de beste huis-tuin-en-keukenoefeningen voor een strak lichaam. Deze keer aan de beurt: zwabberarmen. Want ook die kan je makkelijk te lijf gaan. “De triceps beslaat zo’n 75% van je bovenarmen en is de grote spiergroep aan de achterkant van je armen. Als je die oefent, heb je vrij snel effect.” Dat kan perfect met professionele gewichten, maar ook simpeler met wat keukenborden bijvoorbeeld. Heb je weinig tijd? Dan is er één oefening die je zeker niet mag overslaan.

6 reacties

  • Hilde Janssens

    3 jaar geleden
    Een kinesist kan je vertellen en tonen hoe te trainen zonder jezelf te overbelasten. Dit gaat dan vooral over de kleinere spieren die dikwijls vergeten worden. Voor echte spiergroei en een mooi strak lijf moet je bij anderen zijn. Kwestie van de juiste training bij wat je beoogt en de een gebalanceerde voeding.
  • Bettina de bruecker

    3 jaar geleden
    Vanaf vanavond al inplannen bij mijn andere oefeningen,bedankt
  • Marc Sierens

    3 jaar geleden
    Gelijk welke kinesist weet hoe je moet trainen voor bepaalde spiergroepen maar ze krijgen niet de aandacht en de kans op gratis reclame zoals De Maesschalck
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Spieren zijn belangrijk. Ook voor vrouwen (met mate): ik heb inderdaad een beetje last van zwabberende bovenarmen. Zal die spieren een beetje moeten oefenen.
  • willy De Page

    4 jaar geleden
    super , kan zeker velen helpen !