Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Twitter lacht met ‘Eigen kweek’-Engels van Stephanie D’Hose in brief gericht aan Amerikaans vicepresident: “Pence zal zwaar onder de indruk zijn”

Een brief van Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose gericht aan Amerikaans vicepresident Mike Pence, waarin de bestorming van het Capitool veroordeeld wordt, leidt tot heel wat spottende reacties over het gebruikte Engels.

8 reacties

  • Alex Hantson

    3 jaar geleden
    Een brief taalkundig een senaatsvoorzitster niet waardig. Waarom hebben deze hooggeplaatste politici een kabinet? Deze brief had eerst door een bekwaam kabinetslid geverifieerd en gecorrigeerd moeten worden. Indien dat toch gebeurd zou zijn, dan heb ik mijn grote twijfels over de kwaliteiten van de kabinetsleden! Ik veronderstelde, gezien de hoge kost van al onze verschillende overheden en hun kabinetten, dat we toch mogen rekenen op kwaliteit en niet op kwantiteit!
  • Ron Leclerc

    3 jaar geleden
    In het middelbaar krijg je voor zo een tekst een 5 op 10.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Dit soort brieven krijg je als je op school nooit Engels onderwijs krijgt. Het is ronduit slecht Engels en duidelijk een machine vertaling, de woorden zijn correct maar worden zo nooit gebruikt en die zinsbouw al helemaal niet. Dit is een brief van iemand die geen Engels machtig is.
  • Jean Petermans

    3 jaar geleden
    Dit is de gewone ambtelijke taal zoals het hoort te zijn op dit niveau van communicatie; tegenwoordig gaat men er blijkbaar van uit dat de " berichtjestaal" de standaard moet zijn en dan is het ook logisch dat de talenkennis er op achteruit gaat.
  • Cesar Van Huynegem

    3 jaar geleden
    Dat al die twitteraars hun tijd eens nuttig gaan besteden. Met Stephanie haar brief is nu eens werkelijk niets verkeerd. Een mooi gebaar. Een baken van democratie is er wel wat over.