Bart De Pauw bij aankomst op de rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
Bart De Pauw bij aankomst op de rechtbank in Mechelen. © BELGA

Bart De Pauw eist opnieuw inzage in “geheime getuigenissen”

Meteen een verrassing op het proces van tv-maker Bart De Pauw (52): zijn advocaten eisen alsnog inzage in de verzegelde omslag van de VRT met de twee initiële meldingen tegen hem. Twee jaar geleden spande het kamp-De Pauw daarvoor al tevergeefs een procedure aan. De advocaten van de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie verzetten zich principieel tegen het vrijgeven van de inhoud van de omslag. 

21 reacties

  • Leen Demeyer

    3 jaar geleden
    Wat een schouwspel. Hij kent de inhoud allang door dat dit hem is verteld. Dit is puur een procedureslag.
  • WILFRIED DE WILDE

    3 jaar geleden
    De inhoud van die enveloppe wordt absoluut gebruikt bij het proces, en dus is ze relevant. Het niet mogen inzien ervan door de verdediging maakt dat de zogenaamde slachtoffers met de dag minder en minder slachtoffer worden. Veel geluk Bart.
  • Gilles Standaert

    3 jaar geleden
    Benieuwd hoeveel hier zouden piepen als hun contract, hun broodwinning wordt opgezegd op basis van geheime getuigenissen. Wat mij betreft zijn ze allemaal schuldig aan dit bederfelijk verhaal, maar ja, showbiz hé.
  • Luc Van Bogaert

    3 jaar geleden
    Al die getuigenissen komen open en bloot letterlijk op de procesdag, De Pauw wil enkel uitstel van zijn proces.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Hij weet waarvan hij beschuldigd wordt en door wie, dat weet iedereen, de officiële verklaringen zijn niet geheim. Hij heeft alleen de geheime getuigenissen ingediend bij de VRT niet mogen lezen. Als dat de normale gang van zaken is die geldt in elke rechtzaak, zie ik niet in waarom er voor BdP een uitzondering zou moeten worden gemaakt. Omdat hij bekend is en een sympathiek gezicht heeft? Zo werkt het gelukkig niet. Ik veronderstel dat het gerecht beter weet wat wel of niet kan dan u of ik.