Het Grondwettelijk Hof ziet geen juridische problemen bij de registratie van een digitaal beeld van vingerafdruk op de Belgische identiteitskaarten. Het heeft een beroep daartegen van privacyactivisten verworpen.
Volledig scherm
Het Grondwettelijk Hof ziet geen juridische problemen bij de registratie van een digitaal beeld van vingerafdruk op de Belgische identiteitskaarten. Het heeft een beroep daartegen van privacyactivisten verworpen. © Vertommen

Wet rond vingerafdrukken op identiteitskaart geen schending van de privacy, oordeelt Grondwettelijk Hof

De registratie van vingerafdrukken op de elektronische identiteitskaart is niet in strijd met de privacy. Dat heeft het Grondwettelijk Hof geoordeeld. Privacyjurist Matthias Dobbelaere-Welvaert, die geld inzamelde om de zaak op te starten, reageert teleurgesteld.

12 reacties

  • Ramon Simon

    3 jaar geleden
    Dat hof is zo corrupt als het maar kan zijn. Is wel een schending plus disproportioneel. Voor mij is het een schending van fysieke integriteit. Men krijgt de mijne niet. Mensen zien echt niet het gevaar ervan in. Men zou het vaccinatiepaspoort ook kunnen vervangen door vingerafdrukken als er een databank is. Maar waarom daar stoppen? Geen alcohol onder 18, dus iedereen vingerafdruk scannen. Leefloon mag niet op café dus eerst iedereen laten scannen.
  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Als het alleen maar op je identiteitskaart geplaatst word als hulpmiddel om je te identificeren en dit niet opgeslagen word in een centrale databank zie ik geen probleem hiermee.
  • Jan Desmet

    3 jaar geleden
    Maar normaal en goed ook, wie niks mispeuterd hoeft niks te vrezen! Punt.
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    Criminelen zullen dat niet graag horen.
  • Leo Van Rillaer

    3 jaar geleden
    Bij het betreden van de USA neemt Homeland Security sowieso je vingerafdrukken of je komt er niet in.