Treinreizigers in Malmö.
Volledig scherm
Treinreizigers in Malmö. © via REUTERS

Zweden overschrijdt kaap van 10.000 coronadoden, bijna geen plaats meer voor nieuwe patiënten

In Zweden is de trieste kaap van de 10.000 coronadoden bereikt. Dat meldt het Zweedse ministerie van Volksgezondheid. Vooral in de woonzorgcentra vielen de laatste tijd veel dodelijke slachtoffers.

10 reacties

  • Jan Varenberg

    3 jaar geleden
    Zweden heeft altijd met succes Covid op een bepaald controleerbaar niveau gehouden zonder mensen hun vrijheid af te nemen. Als je ziet welke hoge pieken België gehaald heeft dan vraag je jou af waar wij Vlamingen het lef halen om die absurde vergelijkingen te gaan maken. Zweden vergelijken met zijn buurlanden is niet ernstig, het is HET Scandinavische land met de grootste steden waar mensen nog dichter op elkaar leven dan in Vlaanderen. De jaloezie van andere landen is ongehoord en lost niets op
  • Frank Bolle

    3 jaar geleden
    Aan de reacties hieronder te zien zijn er weinigen die begrijpend kunnen lezen.Zweden heeft bijna evenveel inwoners dan Belgie en de helft vd coronadoden. Dus ja, ze deden en doen het nog steeds veel beter dan wij. Ter uwer info,we staan nog steeds op een weinig benijdenswaardige 2e plaats wereldwijd qua doden per miljoen inwoners, na San Marino , dat maar zo groot is als een paar dorpen en supertoeristisch dus niet echt representatief.
  • Jeroen Beckers

    3 jaar geleden
    Tot zover het land dat het zogezegd stukken beter deed dan wij. Een correct oordeel kan pas geveld worden eens de coronacrisis helemaal voorbij is. Dan zal blijken wie het echt goed heeft aangepakt.
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Dat was toch het voorbeeld voor alle landen goedkoop dat het was en goed, je ziet nu wat er van terecht is gekomen een drama en dat allemaal voor geld.
  • Lucaz Keizer

    3 jaar geleden
    Waarom altijd dat vergelijken? Elk land heeft zijn eigenheden, België is veel dichter bevolkt dan Zweden, en is een transit land.