Wat als je allergisch reageert op het coronavaccin?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat als je allergisch reageert op het coronavaccin? © Photo News

Kan je allergisch reageren op het coronavaccin? En wat moet je dan doen? Expert beantwoordt uw vragen

Alle virologen en experts zijn het erover eens: we hoeven niet bang te zijn om ons te laten vaccineren tegen Covid-19. Maar wat als je allergisch bent voor bepaalde stoffen in die spuit? Moet je dan de voorkeur geven aan één van de verschillende vaccins? Of misschien heb je wel een allergie waar je helemaal geen weet van hebt? Wat is dan het risico? We stelden onze vaccinatievragen rond allergieën aan infectioloog Marie-Angélique De Scheerder van het UZ Gent.

8 reacties

  • Kristof ....

    3 jaar geleden
    @theo .. voor je vacinatie krijgt vraagt men u altijd kort uw medische achtergrond. Dit dan duidelijk melden, mss zelf paar keer zeggen. Men zal je dan wel extra in het oog houden normaal.
  • Theo Schuermans

    3 jaar geleden
    Ik reageer altijd allergisch op injecties, wat kan ik daar tegen doen en de info hierboven kan ik niet lezen omdat ik geen abonnee ben van het hln. Zo een belangrijke info mogen ze niet achterhouden.
  • Liliane Wuyts

    3 jaar geleden
    Er wordt toch heel weinig aandacht geschonken aan de bijwerkingen van de vaccinatie. Dat mag precies niet gezegd worden. De "weg naar de vrijheid" wordt door onze politici heel goed geplaveid. Het enige waar ze goed in zijn : zand in de ogen strooien en halve waarheden verkondigen.
  • Sonny Lataire

    3 jaar geleden
    Had graag eens het mailadres verkregen van die viroloog. Als je milt uitgehaald is, is het ten strengste verboden om een injectie te krijgen tegen gele koorts. Wat met het covid vaccin? Mss zit daar ook een product in dat ook ten strengste verboden dan.
  • Nard Manjen

    3 jaar geleden
    Ze willen niet dat we weten wat daarin zit freddy