Direct naar artikelinhoud
Stand van zaken

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen zakt verder, ook overlijdens en opnames dalen

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen zakt verder, ook overlijdens en opnames dalen
Beeld Tim Dirven

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land daalt verder in vergelijking met dezelfde periode een week eerder. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfer van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens blijft eveneens lichtjes dalen.

en

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land is opnieuw gezakt tot minder dan 2.000. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 10 en 16 januari werden elke dag 1.988,1 nieuwe besmettingen geregistreerd, een daling met 5 procent in vergelijking met een week eerder. Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt wel nog amper.

Ziekenhuisopnames

Tussen 13 en 19 januari werden elke dag 123,4 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling van slechts 1 procent ten opzichte van een week eerder. 

Er liggen nu 1.960 coronapatiënten in het ziekenhuis (-1 procent), van wie 360 op intensieve zorg (-2 procent).

Aantal testen

Er werden in de periode van 10 tot en met 16 januari 43.955 tests afgenomen in België (+2 procent). Reizigers naar rode zones in het buitenland moeten nu sowieso twee tests ondergaan wanneer ze terugkeren naar België. Voorheen hing het af van wat ze op reis hadden gedaan.

De positiviteitsratio bedraagt nu 5,2 procent (-0,2 procent) en ligt zo net boven de WHO-drempel van 5 procent. Ons land streeft naar een positiviteitsratio van 3 procent om te kunnen versoepelen.

Overlijdens

Er zijn nu al 20.554 mensen omgekomen door Covid-19. Tussen 10 en 16 januari stierven elke dag gemiddeld 49,9 mensen (-5,4). Er raakten in totaal al 681.250 mensen met het coronavirus besmet.