Direct naar artikelinhoud
Larry King

Larry King (87), talkshowlegende en ster van CNN, overleden na coronabesmetting

Larry King.Beeld REUTERS

De Amerikaanse journalist en presentator Larry King is zaterdag op 87-jarige leeftijd overleden. King was, met politiek verslaggever Wolf Blitzer, jarenlang de grote ster van de nieuwszender CNN.

Ora Media, het bedrijf waarvan King medeoprichter was, maakte het nieuws zaterdag op Twitter bekend. King werd begin dit jaar opgenomen in het ziekenhuis omdat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Het leek even beter te gaan met hem, maar zijn situatie verslechterde toch weer.

King werd in 1978 bekend als presentator van het radioprogramma The Larry King Show. Daarna was hij 25 jaar lang te zien op CNN met zijn eigen praatprogramma. Tot vorig jaar presenteerde hij een interviewprogramma voor streamingdienst Hulu, daarvoor was hij te zien op de Russische zender RT.

De presentator laat vijf kinderen na. De familie vraagt om privacy om het verlies te kunnen verwerken. Op een later moment wordt bekendgemaakt wanneer de begrafenis en een herdenkingsdienst worden gehouden.

King interviewde talloze politici, opiniemakers en filmsterren. Een van zijn merkwaardigste gesprekken was in 1994 dat met Marlon Brando. De acteur, die niet bekendstond als een grote vriend van journalisten, praatte blootvoets en goedgemutst honderduit.