Maaike Cafmeyer werd beloond voor haar sterke rol in 'De Twaalf'.
Volledig scherm
Maaike Cafmeyer werd beloond voor haar sterke rol in 'De Twaalf'. © FFO

Maaike Cafmeyer wint Ensor voor ‘Beste tv-actrice’ en reageert op zaak-Bart De Pauw: “Deze prijs komt op een woelig moment in m'n leven”

De film ‘De Patrick’ en de tv-serie ‘De Twaalf’ zijn de grote winnaars op het Gala van de Ensors. Die Vlaamse filmprijzen werden zaterdag uitgereikt in het Kursaal van Oostende tijdens een coronaproof uitreiking die uitgezonden werd op Canvas. Opvallende aanwezige was Maaike Cafmeyer (47), die het beeldje voor ‘Beste Tv-actrice’ won en de voorbije weken in het oog van de mediastorm stond in de zaak-Bart De Pauw. “Gisteren zei m’n 9-jarige dochter nog: ‘May the force be with you’”, reageerde ze na haar overwinning. 

38 reacties

  • Filip Lanoye

    3 jaar geleden
    Ik zie het als een afscheids - Ensor. Na het proces zal ze niet meer aan de bak komen. Want deze was zeker niet verdiend. Ander en veel beter.
  • Marie Desmet

    3 jaar geleden
    Het is en blijft een actrice. Wie kan met zekerheid zeggen dat ze op de uitreiking niet alweer een acteerprestatie weggaf? Ik vertrouw haar voor geen haar.
  • Marko Decandt

    3 jaar geleden
    Hoe laag om die rechtzaak er bij te halen, dit heeft helemaal niets te maken met de ensors. Ze hadden net zoals bij Trump, haar uit beeld moeten halen en iets anders moeten tonen. Mijn achting over Maaike is nu serieus tot onder de kast geschoven.
  • Refter Noorderlaan/ Oudaan

    3 jaar geleden
    Een proces moet je niet in de media voeren, daar hebben we rechtbanken voot. Als je nadien de toedracht publiceerd is dat goed maar zeker niet bij een lopend onderzoek.
  • Christie Cosyns

    3 jaar geleden
    Welverdiend Maaike, prachtig acteerwerk weer!! Volhouden!