Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Weyts kondigt nieuwe teststrategie voor onderwijs aan, met sneltest voor hoogrisicocontacten

Het Vlaamse onderwijs krijgt een eigen teststrategie, die nu stelselmatig wordt uitgerold. Dat maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag bekend. Morgen overlegt Weyts bovendien met minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) over de buitenschoolse activiteiten van kinderen onder 13 jaar.

160 reacties

  • Marc Baeyens

    3 jaar geleden
    Dit hebben we allemaal te danken aan de lakse regering die de moed niet had buitenlandse vakanties te verbieden of op zijn minst een streng terugkeerbeleid te 'verplichten'. De scholen waren de eerste slachtoffers, nu zijn de ziekenhuizen aan de beurt. Zonder daadkracht van onze leiders zal de burgerzin bij de bevolking een dode mus blijven.
  • Walter Van Criekinge

    3 jaar geleden
    Als men de scholen sluit, gaan de kinderen elkaar dan niet opzoeken... waar dan ook? Ik denk dat het weinig verschil zal uitmaken, maar men doet maar heb toch geen schoolgaande kinderen.
  • Kurt Decloedt

    3 jaar geleden
    Ik kan mij niet ontdoen van de gedachte dat Weyts niet weet met wat hij bezig is. Dit gaat zijn petje te boven. Politieke prietpraat kletsen kan hij wel goed...
  • Frits Vandenberge

    3 jaar geleden
    Scholen open of dicht? Alle wetenschappers in de wereld hameren er op om de lagere scholen open te houden. Het is inderdaad extreem moeilijk om een evenwicht te vinden tussen gezondheid, leren, de economie en een gezinsleven met (thuis-)werkende ouders.
  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Hij komt te laat. Het testen had moeten gebeuren op dag 1 dat bekend werd dat scholen getroffen werden.