Direct naar artikelinhoud
Coronavaccin

EU dreigt met juridische stappen tegen AstraZeneca omdat coronavaccins niet op tijd geleverd kunnen worden

Europees president Charles Michel.Beeld REUTERS

De Europese Unie dreigt ermee om naar de rechtbank te stappen tegen AstraZeneca. Dat schrijft De Tijd. De farmagroep liet afgelopen weekend weten dat ze het afgesproken aantal coronavaccins niet kan leveren.

AstraZeneca liet de Europese Commissie vrijdagavond weten de aangekondigde hoeveelheid niet te kunnen leveren. Het bedrijf zal in februari en maart slechts 31 miljoen dosissen leveren in plaats van de bestelde 80 miljoen.

De Europese leiders reageerden ontgoocheld op het nieuws. Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, ging gisteren zelfs nog een stap verder. In het Franse radioprogramma ‘Le grand rendez-vous’ dreigde hij met juridische stappen tegen AstraZeneca.

Afgelopen weekend drukten Europese leiders hun ongenoegen en ontgoocheling uit over de vertraging. En zondag ging Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, een stap verder. Hij dreigt met juridische stappen tegen AstraZeneca omdat de beloofde hoeveelheden niet zullen worden geleverd. Michel zei dat in het Franse radioprogramma ‘Le grand rendez-vous’.