Rellen in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Rellen in Eindhoven. © EPA

Waarom Nederland zo hard protesteert tegen de coronamaatregelen (en België niet)

Nederland heeft er opnieuw een chaotische avond en nacht op zitten. Waarom loopt het coronaprotest in Nederland zo uit de hand? En waarom is er bij ons veel minder weerstand? De Nederlandse criminoloog Henk Ferwerda noemt de rellen ‘on-Hollands’ en onderscheidt drie soorten relschoppers: “Hier gaat het om een combinatie van die drie types”.

168 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Dit is geen coronaprotest meer, dit zijn relschoppers die van de situatie profiteren, je ziet ze bij elke betoging wel opduiken. Het enige wat deze doen is de politie uitdagen, zoveel mogelijk vernielen en plunderen.
  • Mark Peeters

    3 jaar geleden
    Wij noemen dat marginalen
  • Johan Vanautgaerden

    3 jaar geleden
    Geef eens echte straffen, geen werkstraf en je mag dit meer doen hé. Het moet maar jouw wagen, winkel zijn. Ze hebben dan al minder inkomen en nu dit, het is om te janken! Bepamper ze nog meer, onderwijs op afstand voor sommigen ola een probleem, maar uren spelen op de pc geen probleem. Ik ben echt niet ouderwets maar respect heb ik wel mee gekregen in mijn opvoeding. Vandalisme heb ik nooit begrepen en zal ik nooit begrijpen. Wanneer neemt de politiek dit probleem eens ernstig aan? C.V.
  • Karel De Martelaere

    3 jaar geleden
    Beste Paul, de bestorming van het capitool was anders niet door jongeren, en dat was een rechtstreekse aanval op het hart van de democratie.
  • jaak herkol

    3 jaar geleden
    Keur de rellen het helemaal niet goed, verafschuw het zelfs. Maar een avondklok van 21:00 of 24:00 is toch een groot verschil..