Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten? Dit is jullie mening

De druk om de scholen te sluiten neemt toe nu steeds meer scholen in quarantaine moeten door een corona-uitbraak. Het aantal besmettingen met het coronavirus is bij de 0- tot 9-jarigen op een week tijd met 84 procent toegenomen. Wat denk jij? Moeten de scholen opnieuw sluiten? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.

85 reacties

  • Jacqueline Sels

    3 jaar geleden
    Thierry De Wachter, de meeste leerkrachten zijn geen voorstander van sluiting. Ik geef liever gewoon les in mijn vaklokaal dan van thuis uit proberen lln iets aan te leren en te laten werken. U denkt dat het zo eenvoudig is om "taakjes" door te sturen en dat de kous daarmee af is? Ik ben gisteren meer dan 6 uren bezig geweest om een "taakje" van 2 blz. om te vormen voor online, met stappenplan, en dit te organiseren. In de klas kost mij dat 5 minuten om het uit te leggen. En neen, ik klaag niet.
  • cyriel van den broek

    3 jaar geleden
    Je zou er van opkijken hoe snel alles zou verbeteren als de scholen even dichtgingen als je ziet hoe het er aan toe gaat is het niet verantwoord die kleintjes kunnen zich moeilijk aan bepaalde regels houden wat begrijpelijk is !
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    Er is leerplicht, geen schoolplicht. Ik stel voor om de grootouders in te schakelen bij het internetonderwijs thuis. Kinderen en grootouders kunnen online met elkaar oefeningen maken en verbeteren: Nederlands en rekenen. Er bestaan zeker plezante oefeningen online waarbij oma en opa nuttig kunnen zijn, op afstand. Eigenlijk volstaan leren lezen, schrijven en rekenen om te functioneren in het latere leven: downsize de leerstof tot het nodige, aub. Al de rest kan men googlen.
  • Francisca Smits

    3 jaar geleden
    Scholen dicht. Ook bij de ouders zijn er veel risicopersonen, hier hoor je nooit iets over. Wat als hun kinderen het van school meebrengen. Wie gaat er dan verantwoordelijk zijn? Het gaat steeds over we moeten gaan werken en wat moeten we dan met onze kinderen. Wel daarover moet je nadenken voor je aan kinderen begint. Kinderen zijn je grootste verantwoordelijk en die laten zich niet plannen.
  • MARLEEN WAUBEN

    3 jaar geleden
    Ik hoor de tegenstanders, mensen met schoolgaande kinderen die hun kroost niet kunnen bezighouden, nooit spreken over de risico's voor de leerkrachten die net als het zorgpersoneel in de vuurlinie staan.