Relschoppers gisteravond op de Beijerlandselaan in Rotterdam.
Volledig scherm
Relschoppers gisteravond op de Beijerlandselaan in Rotterdam. © ANP

Nederlandse politie overweegt versterking uit België en Duitsland in te roepen

De Nederlandse politie overweegt de inzet van oproerpolitie uit buurlanden België en Duitsland, die bij rellen onder aansturing van de Nederlandse politie kunnen worden ingezet. Dat zegt Nationaal politiecommandant coronacrisis Willem Woelders. Meerdere Nederlandse steden, waaronder Den Bosch, Maastricht, Eindhoven, Haarlem en Breda, kondigden gisteravond een noodbevel af. De steden vreesden voor nieuwe ongeregeldheden, maar het bleef in vergelijking met de afgelopen dagen relatief rustig.

75 reacties

  • patrick neyt

    3 jaar geleden
    Begrijp niet dat Nederland de hulp moet inroepen van Belgie en Duitsland? zelfs met hun covid patienten, vroegen ze de hulp van Belgie en Duitsland, wegens gebrek aan ziekenhuis bedden! ik dacht nochtans dat de Hollanders zo veel beter waren dan Belgie...niet dus!
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    De grootste schuld hiervan vind ik nog steeds de sociale media. Als er via sociale media opgeroepen kan worden om de boel kort en klein te slaan. Dan moet de overheid de schulden van vernieling maar verhalen op die sociale media. Kijk wat Trump deed met wat gebeurde in capiltool , 5 doden op zen geweten. Hij doet er dan ook alles aan om zijn accounts terug in handen te krijgen , omdat hij zich niet meer machtig voelt. Eigenlijk moet Europa voor een leger zorgen , en Nederland helpen !
  • Boy Bensdorp

    3 jaar geleden
    Debat geweest vandaag, gaat echt niet gebeuren; en leger inzetten, is wel het laatste wat je wilt.
  • Jan Van Looveren

    3 jaar geleden
    Zeker weten Leen Van den bussche, en doe er maar een kleurke bij. Straat A rood, straat B geel, straat C blauw enz.
  • Marianne Fritz

    3 jaar geleden
    Waar zit het Nederlands leger? Als ze hier de politie komen halen, dan gaan we iets zien in sommige steden waar men hier al oproept tot hetzelfde als in Nederland.