Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Ook het gemiddelde aantal overlijdens stijgt opnieuw

Niet alleen het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames stijgen, ook het aantal sterfgevallen neemt weer toe. Elke dag worden er nu gemiddeld 2.148 besmettingen geregistreerd, er waren de afgelopen zeven dagen gemiddeld 130 nieuwe ziekenhuisopnames en 53,4 sterfgevallen per dag (een stijging van 5,1 procent).

  1. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”
  2. ONZE OPINIE. Als Europa zo blijft knoeien met vaccins, gaat het de “brexiteers" nog hun gelijk bewijzen
    PREMIUM

    ONZE OPINIE. Als Europa zo blijft knoeien met vaccins, gaat het de “brexiteers" nog hun gelijk bewijzen

    In Europa hebben we de neiging er meewarig naar te kijken: die gekke Britten en hun brexit. Waardoor ze nu een paspoort nodig hebben om van hun eiland af te komen, en met allerlei taksen rekening moeten houden. Over in je eigen voet schieten gesproken. Maar corona lijkt dat beeld op zijn kop te zetten. Geen land in Europa heeft al zo'n groot deel van zijn bevolking kunnen vaccineren. Als de Europese Unie zo met zijn vaccinatiebeleid blijft knoeien, gaat het de Brexiteers nog hun gelijk bewijzen.