Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Staatssecretaris Dermine (PS) bepleit wijziging loonwet

In een interview met Knack bepleit PS-staatssecretaris Thomas Dermine een wijziging van de loonwet, op een moment dat vakbonden en werkgevers erg moeizaam overleg over hogere lonen zijn opgestart.

18 reacties

  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Faire deal willen ze, minder loonkosten dan voor de werkgever, geef ademruimte van 4-5%. Verlaag belasting voor werknemer op loon met 4-5%. Voila, daar is uw faire deal. Tijd dat de overheid inziet dat ze alles kapot aan het belasten zijn voor iedereen.
  • Jean Van den Bosch

    3 jaar geleden
    Het grote probleem zijn de rechtstreekse en onrechtstreekse belastingen. RSZ, BTW, elektriciteit enz.enz. Uiteindelijk houdt een weddetrekkende amper 30 à 40% netto over die naar believen kan besteden.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Jan Claes,je vergeet dat index voor gepensioneerden de enige opslag is aan levens-duurte als de regering de index niet voor de zoveelste keer "steelt".Onder motto begroting in balans en sinds Dehaene(3 sprongen) zijn in totaal al 6 indexsprongen geweest,60 a 100€ heeft een gepensioneerden minder pensioen vandaag en Dehaene had daarbij nog lef crisisbelasting op pensioenen in te voeren(1993) die ze nu nog betalen,twee keer bestolen cru gezegd en dit al 28 jaar.Mag zo stilaan ophouden.
  • Chris Hom

    3 jaar geleden
    @Roger Bosman : elke loonverhoging moet onderhandeld worden in verschillende paritaire comités en indien er een akkoord is, wordt een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten die neergelegd wordt in de Griffie van de FOD WASO en verschijnt in het Belgisch Staatsblad. Tijdens een plenaire vergadering van een paritair comité overleggen woordvoerders langs vakbondszijde en werkgeverszijde en deze vergadering wordt voorgezeten door een sociaal bemiddelaar en een secretaris die de notulen opmaakt.
  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Lonen moeten niet stijgen, lasten op werk moeten verlaagd worden. Dit kan enkel met een sterk, efficiënte overheid (en geen overheden.)