REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

"AstraZeneca wel degelijk verplicht dosissen te leveren”, FAGG voert onderzoek uit in Waalse fabriek

Volgens de Europese Commissie is AstraZeneca wel degelijk verplicht om de dosissen van zijn coronavaccin waarover afspraken gemaakt werden te leveren. "Het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt' werkt misschien bij de buurtslager, maar niet hier", zegt commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides. Bij AstraZeneca is te horen dat de productieproblemen zich situeren bij zijn site in Seneffe (Henegouwen), maar daar lijkt de Commissie weinig geloof aan te hechten. In samenwerking met het Belgische geneesmiddelenagentschap (FAGG) werd alvast een inspectie van de site uitgevoerd.

31 reacties

  • DIRK RASSCHAERT

    3 jaar geleden
    Waar is de andere site nu ? In Nederland of Duitsland ? Een kwart geleverd, een kwart betalen en het ontwikkelings geld terugeisen !?
  • Elke De Vleeschouwer

    3 jaar geleden
    Openheid over de contracten graag! Dat is het enige wat telt!
  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    Je zal al snel merken dat er heel veel zijn vertrokken naar de V.S en naar andere meer betalende landen en mensen.
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Het heeft totaal geen zin te discussiëren over een contract wat men niet kent. Het heeft evenmin zin vaccins te produceren voor een markt waarvoor het nog altijd niet goedgekeurd is door EMA en bovendien toegelaten door de EU-Commissie. Het heeft ook geen zin over leveringen van toekomstige vaccins te onderhandelen en daarbij geen rekening te houden met de te leveren hoeveelheden en de actuele productiecapaciteit van de onderhandelingspartners. Alle producenten zijn niet even groot!
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    AZ heeft een stock opgebouwd voor de EU; alleen toen die stock klaar was was EU nog niet klaar met de goedkeuring. Dus heeft AZ deze stock reeds doorverkocht aan andere landen. Nu, eigenlijk hoeven we dat goedkope vaccin niet. Pfizer en Moderna zijn (volgens de media) beter...