AP
Volledig scherm
© AP

OVERZICHT. Coronacijfers blijven verkeerde kant opgaan

De coronacijfers blijven stijgen, al gaat het in het geval van het dagelijkse aantal ziekenhuisopnames om een lichte stijging van 3 procent. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

54 reacties

  • Sofie Maelfeyt

    3 jaar geleden
    Veel sneller vaccineren, veel meer gerichter preventief testen en maatregelen menselijker maken nu het overduidelijk wordt dat we deze nog HEEL LANG gaan moeten aanhouden. Wat minder streng, meer opties voor vrije tijd zodat de mensen deze kunnen/willen naleven. Zoals het nu is...dit houdt niemand nog maar eens maanden vol! Nu leef je om -uit huis- te werken!!
  • Annick Janssens

    3 jaar geleden
    Massaal iedereen testen waar er verschillende positieve gevallen zijn is het beste. Je kan natuurlijk naast scholen ook wijken beginnen af te sluiten om de verspreiding in te dijken, maar dan lijkt mij testen toch meer aangewezen. Het zou echter niet op vrijwillige basis mogen zijn maar verplicht moeten worden. Enige manier om de verspreiding tegen te gaan.
  • Lisa Carpentier

    3 jaar geleden
    Maar nu de kinderen slechts één hobby in een bubbel van 10 mogen doen, zal het allemaal wel snel beteren natuurlijk...! Ik vraag mij af wanneer de ogen van die grote lichten van de regering eindelijk zullen open gaan...
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Aan dit tempo duurt die vaccinatiecampagne toch jaren in plaats van maanden, of maak ik een telfout? Ik bedoel het niet rot, vraag het me gewoon echt af. En wat dan? De 'perspectieven' weer een paar seizoenen voor ons uit schuiven en de lockdown nog maar eens verlengen? Noem me gerust zwak, maar ik geloof niet dat ik dat ga aankunnen.
  • Etienne Vanhoegaerden

    3 jaar geleden
    Hoe moet je deze cijfers bekijken 2.163/dag x 7 dagen? Als dit zo is waarom bijna geen patiënten (+- 2000) in de ziekenhuizen?