Een vaccin van Pfizer wordt klaargemaakt voor gebruik.
Volledig scherm
Een vaccin van Pfizer wordt klaargemaakt voor gebruik. © AP

Studie: Pfizer-vaccin slechts klein beetje minder effectief tegen belangrijke Zuid-Afrikaanse mutaties

Het vaccin dat Pfizer en BioNTech ontwikkeld hebben lijkt slechts een klein beetje van zijn effectiviteit te verliezen tegen een virus met drie belangrijke mutaties van de besmettelijke ‘Zuid-Afrikaanse’ variant, dat in een laboratorium werd ontwikkeld. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse medicijnenfabrikant.

12 reacties

  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    Tsja het probleem is dat het "plebs" geen pfizer vaccin zal krijgen, maar het goedkoopste, dat ook blijkt het minste effectief te zijn. Tsja dan moet je wel aan 90-95% vaccinatie graag komen. En dat zal zeer moeilijk worden. Als ik kan kiezen zal het J&J of Pfizer zijn, maar dat zal niet gebeuren. Ben eens benieuwd als de heren politiekers ook gewoon "den overschot" krijgen zoals het plebs en het goedkoopste, maar dat zal wel niet zo zijn
  • jos robben

    3 jaar geleden
    de vaccinvuiligheid moet en zal verkocht en gespoten worden
  • ruud van rooy

    3 jaar geleden
    Kunnen ze zogezegd een nieuw vaccin ontwikkelen, yep kassa kassa, en de rijken worden maar rijker
  • van roy jozef

    3 jaar geleden
    Geloof niks meer van al dat gezever en beloftes elke dag op die media door die firma's. Dan is het dit, dan dat, nee het is zo. Kom hé zeveraars.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Zouden ze het toegeven als het veel minder effectief was. Want dan konden alle bestellingen meteen weer geschrapt worden.