Elektrische steps in Brussel, archiefbeeld ter illustratie. De steps worden steeds populairder als transportmiddel.
Volledig scherm
Elektrische steps in Brussel, archiefbeeld ter illustratie. De steps worden steeds populairder als transportmiddel. © Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Grondwettelijk Hof: “Ook elektrische steps, hoverboards, monowielen en rolstoelen hebben verplicht verzekering nodig”

Wie de straat opgaat met een elektrische step, monowiel of hoverboard moet verplicht verzekerd zijn. Dat zegt het Grondwettelijk Hof in een opmerkelijke uitspraak, meldt VRT NWS. Ook een elektrische rolstoel heeft een verzekering nodig. De uitspraak van het Hof heeft mogelijk grote gevolgen. De verzekeringssector en de bevoegde minister van Economie bestuderen nu de uitspraak. 

75 reacties

  • Serge Derck

    3 jaar geleden
    Ze gaan ook nog eens geldt pakken van mensen met een beperking we hebben maar die vrijheid en dat gaan ze nog afnemen proficiat bende dieven
  • Bernard Noel

    3 jaar geleden
    Het arrest moet anders worden begrepen dan deze berichtgeving beweert. Het Grondwettelijk Hof heeft beslist dat de huidige regeling niet oké is voor zover ze enkel en alleen gebaseerd is op de maximumsnelheid van die voertuigen, zonder rekening te houden met hun gewicht. Waarom zou een trage bulldozer geen verplichte BA Auto moeten hebben? Het Grondwettelijk Hof heeft helemaal niet gezegd dat ook elektrische rolstoelen, steps en hoverboards een verplichte verzekering nodig hebben.
  • hua Xia

    3 jaar geleden
    Over het algemeen kunnen gewoon fietsen ook ongelukken veroorzaken en kunnen mensen die op straat lopen ook ongelukken veroorzaken. Heb je ook een apart verzekering nodig? Op een dag hoef je alleen maar naar buiten te gaan met vol verzekeringen op zak! waarom wil Het Grondwettelijk Hof altijd groen idee beboet?
  • Marleen Mortelmans

    3 jaar geleden
    Allez, de verzekeringsmaatschappijen hebben een gat in de markt ontdekt, geld geroken en veel siroop aan den baard van de politiekers gesmeerd en de burgers zullen weldra kunnen dokken.. Degoutant. En nee ik bezit geen van deze vervoersmiddelen.
  • Sammy Mendonck

    3 jaar geleden
    Das goed, ik zal hiervoor verzekering betalen, maar iedereen met een fiets dan ook.die gaan dikwijls ook sneller dan 25km/u. Die koereurs rijden zelf 40 a 50. Da kan dan wel onverzekerd, vind ik niet juist.