Vincent Mathys boekte 2.500 euro winst nadat hij aandelen van GameStop had gekocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Mathys boekte 2.500 euro winst nadat hij aandelen van GameStop had gekocht. © vincent duterne/photo news

Deze jonge Vlamingen hebben tot 625 procent winst geboekt met de ‘GameStop’-chaos: “Middelvinger naar rijken op Wall Street”

Chaos op de beurs. De afgelopen dagen explodeerde de koers van quasi waardeloze aandelen als GameStop nadat amateurbeleggers massaal aandelen kochten. Hun doel: rijke beleggingsfondsen een hak zetten. Enkele (jonge) Vlamingen sprongen mee op de kar: Vincent (27) uit Grimbergen en Marie (25) uit Mechelen zagen in december al wat er aan het gebeuren was op het Reddit-forum ‘Wall Street Bets’ en plukten daar deze week de vruchten van met winsten tot wel 625 procent. En bij GameStop lijkt het niet te stoppen, want de beleggers van Wall Street Bets richten hun vizier intussen op andere ‘waardeloze’ aandelen: “En deze keer zit ik de rit helemaal tot het einde uit”.

49 reacties

  • Ludo Mens

    3 jaar geleden
    en nu nog de belasting blij maken
  • Pierre Vaneylen

    3 jaar geleden
    Het resultaat van het ongebreideld geld bij drukken , waarbij een gewoon spaarboekje niets meer waard is. Op een bepaald moment ontploft de beurs en gaan vele bedrijven naast de coronaperikelen op de fles; Een zware crisis gaat volgen met dank aan de Eurocraten die geen voeling meer hebben met de markt en de gewone mens. Het groen maken van onze economie maakt het alleen maar erger.
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Lernhout en Hauspie dat is 20 jaar geleden , MAAR dit zal altijd bij mij blijven hangen ! Spraaktechnologie die nu door alles gebruikt word wat je in je handen hebt. Tablet ,smartphone,GPS , Elektrische auto,smart TV noem maar op ! Was de uitvinding van 2 belgen , en iedereen geloofde in het verhaal. Op mijn werk vroeger had iedereen aandelen gekocht ! Maar de staat heeft alles gedaan , of laat ons zeggen de machtige belgen om dit tegen te gaan. Want er gingen er 1000den superrijk van worden !
  • Wouter Lybeer

    3 jaar geleden
    @Diego Missiaen @Geert Landsman Beiden heb je gelijk. Als je normaal belegt kan je niet meer dan je inzet verliezen, dus max 100% Bij shorten, kopen van Puts & Calls (de options) kan je oneindig veel verliezen, dat is het geniale, gevaarlijke aan het systeem. Net dat is het, dat de massa uitgeplozen heeft, en heeft verwezenlijkt K zou zeggen: zoek eens op : “Shorten van Aandelen”
  • Leo Mariën

    3 jaar geleden
    @daphne caerels, het gaat wel degelijk over shorters die hun geld kwijt zijn, hierdoor ontstaan net de gigantische stijgingen. Ik zou u aanraden eens wat info op te doen over shorten, u zal snel beseffen dat het geld van de elite beleggers naar de kleine beleggers is gevloeid. Zie het als een grote school kleine vissen die een koppel haaien oppeuzelt ipv andersom. Dat is net het unieke aan dit verhaal. Ik verwacht wel dat deze elite de spelregels zullen aanpassen want je pakt hun speeltje af.