Al meer dan 100 dagen mogen we dit niet meer: gezellig tafelen op restaurant. Terwijl het volgens topchefs best zou kunnen, want zij kunnen heel wat strenge regels opleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Al meer dan 100 dagen mogen we dit niet meer: gezellig tafelen op restaurant. Terwijl het volgens topchefs best zou kunnen, want zij kunnen heel wat strenge regels opleggen. © Henk Deleu

Topchefs komen in opstand en willen al op 1 maart openen: “Wij kunnen veilig werken, cafés niet”

De topchefs komen in opstand. Met 200 zijn ze - onder hen sterrenchefs als Gert De Mangeleer, Peter Goossens en Viki Geunes - die de heropening van hun zaak vragen op 1 maart, of ten laatste 15 maart. “Wij kunnen veilig werken. Cafés niet”, stellen ze. Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen is niet onder de indruk. “Iederéén wil open, zo snel mogelijk. Maar het overleg loopt.”

60 reacties

  • Paul Rosseels

    3 jaar geleden
    Die top chefs hebben altijd kunnen blijven werken door take away. een cafe had niets.ik dacht dat de horeca op kwam voor mekaar maar hier bewijzen de topchefs het tegenover gestelde
  • Felix Strackx

    3 jaar geleden
    Er bestaat niet zoiets als een Coronaproof restaurant. Met name in de keuken, als de virologen daar zouden gaan kijken, ze zouden nogal ogen trekken.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Egoïsme ten top, voor mij enkel nog Chinees eten op restaurant
  • Marc Electeur

    3 jaar geleden
    Ik ben op 13 oktober 2020, net voor de lockdown, gaan eten in een sterrenrestaurant. Voor dat specifieke restaurant kan ik in elk geval zeggen dat ik mij er veilig voelde en dit totaal niet te vergelijken was met de gemiddelde brasserie. De dichtsbijzijnde tafel stond op minstens 4m, er was voldoende ventilatie, geen drukke obers die één en weer renden tussen de tafels,... Het restaurant was zelf tijdelijk van locatie verhuisd om de nodige afstand tussen de tafels te kunnen respecteren.
  • Karel Vandenabeele

    3 jaar geleden
    Als horeca dicht moet , moeten grootwarenhuizen, bouwwerven , bedrijven ook dicht. Geen discriminatie.