© rr

Ben Weyts: “Mijn fout dat plafond van bureau Muyters instortte”

Vlaams Mobiliteitsminister Ben Weyts is deels verantwoordelijk voor de instorting van het plafond boven het bureau van zijn collega Philippe Muyters, geeft hij maandagavond toe. Weyts is immers een intensieve gebruiker van de loopband die het onheil naar alle waarschijnlijkheid heeft veroorzaakt. De twee N-VA’ers delen een gebouw aan het Martelaarsplein.

Maandagochtend tuimelde het plafond boven het bureau van de minister naar beneden, op een moment dat er niemand aanwezig was in de kamer. Volgens zijn woordvoerder mocht Muyters van geluk spreken, omdat hij op dat moment vaak wel aan zijn bureau zit.

De oorzaak ligt vermoedelijk bij de fitnesszaal op de derde verdieping van het gebouw. “Het bureau van Philippe Muyters ligt op de tweede verdieping. Op de etage daarboven liggen vergaderzalen en, nét boven het bureau van Muyters, een fitnesszaal die door alle medewerkers kan worden gebruikt. Het gaat om een tweetal loopbanden en twee fietsen”, zegt de woordvoerder van Weyts.

Ben Weyts gebruikt de loopband naar verluidt wekelijks en verontschuldigt zich op Twitter dan ook bij zijn collega voor het intensieve sporten.

Plafond van bureau minister Muyters ingestort: “Alles in puin”

© Bart Dewaele

© Bart Dewaele

© rr, Belga

© rr

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het heeft niet veel gescheeld of Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) lag vanochtend zwaar gewond in het ziekenhuis. Omstreeks 8.30 uur stortte het plafond neer in zijn kantoor, aan het Martelaarsplein in Brussel. “Recht op zijn computer, stoel en bureau”, zegt woordvoerder Thomas Pollet. “Het gaat om stevige gyprocplaten. Vaak zit hij op dat uur al op die plaats, maar gelukkig was hij vanochtend nog onderweg, na een afspraak in Antwerpen.”

Toen de poetsvrouw vanochtend de deur achter zich dichttrok, was alles nog intact. Maar rond 8.30 uur weerklonk een doffe knal. “Alles lag in puin”, zegt Thomas Pollet. “Het plafond was volledig naar beneden gekomen, isolatie incluis. Gelukkig was de minister niet aanwezig, anders had hij stevige verwondingen opgelopen.”

© BELGA

Pollet stuurde al een foto van de puinhoop naar de minister, die nog onderweg was. “Hij is flink geschrokken. Wij ook, trouwens. De beheerder van het gebouw stuurt technici om puin te ruimen en alle plafonds op het kabinet na te kijken. We willen er zeker van zijn dat straks niet nog meer plafonds naar beneden komen.”

Wat het ongeval precies heeft veroorzaakt, is dus nog niet duidelijk. “We hebben een vergaderzaal ingericht waar de minister de rest van de dag kan werken. Hij keert niet terug vooraleer het zeker veilig is.” Of het personeel in tussen tijd wat veiligheidshelmen laat aanrukken? “Misschien geen slecht idee”, lacht Pollet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer