16 procent van bedden op intensieve zorgen ingenomen door Covid-patiënten

 ©  AFP

Bron: BELGA

In België is op dit moment 16 procent van het aantal bedden op intensieve zorgen ingenomen door Covid-patiënten. Dat blijkt maandag uit epidemiologisch rapport van gezondheidsinstituut Sciensano. De druk op intensieve zorgen is het grootst in West-Vlaanderen.

In totaal zijn er in de Belgische ziekenhuizen 1.992 bedden op intensieve zorgen. Onafhankelijk van de bezettingsgraad moeten ziekenhuizen permanent 15 procent van het aantal reserveren voor bevestigde Covid-19-patiënten.

Op dit moment zijn in ons land 315 bedden op intensieve zorgen bezet door een Covid-patiënt, wat overeenkomt met 16 procent van het totale aantal beschikbare ICU-bedden. Ter vergelijking: in de tweede week van november waren bijna drie op de vier intensieve bedden ingenomen door Covid-patiënten, tijdens de piek van de eerste golf was dat 64 procent.

In West-Vlaanderen is de druk op de intensieve zorgen op dit moment het grootst. Daar zijn 44 van de 221 ICU-bedden (20 procent) ingenomen door een patiënt met Covid-19. Henegouwen (19 procent) en Limburg (18 procent) vervolledigen de top drie.

In twee provincies zijn minder dan 1 op de 10 beschikbare bedden ingenomen door een Covid-patiënt. In Namen zijn 8 van de 97 bedden bezet (8 procent), in Vlaams-Brabant 12 van de 139 (9 procent).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen