©  AFP

Elise Mertens opent nieuw tennisjaar met eenvoudige zege

Elise Mertens (WTA 20) heeft zich maandag eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de Gippsland Trophy in Melbourne (hard/447.620 dollar), een toernooi in aanloop naar de Australian Open.

Bron: BELGA

In haar eerste duel van 2021 klopte de Belgische nummer 1, het zevende reekshoofd, de Japanse Mayo Hibi (WTA 182) met tweemaal 6-2. De wedstrijd duurde 1 uur en 15 minuten. Mertens, die vorige maand vanwege pijn aan de rechterschouder forfait gaf voor het WTA-toernooi van Abu Dhabi, was bye in de eerste ronde.

Bij de laatste 16 ontmoet Mertens het Franse twaalfde reekshoofd Caroline Garcia (WTA 44), die met tweemaal 6-4 won van de Hongaarse Timea Babos (WTA 115). Mertens en Garcia speelden drie keer eerder tegen elkaar, telkens trok de Française aan het langste eind.

Aan de zijde van de Sloveense Andreja Klepac trad de 25-jarige Mertens maandag ook aan in het dubbelspel. De vierde reekshoofden waren rechtstreeks geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales). Daarin verloren ze met tweemaal 6-3 van de Roemenen Monica Niculescu en Patricia Maria Tig.

Greet Minnen sneuvelt in tweede ronde

Greet Minnen (WTA 110) is dinsdag uitgeschakeld in de tweede ronde van de WTA Yara Classic Valley in Melbourne (hard/442.020 dollar), een toernooi in aanloop naar de Australian Open.

Minnen verloor met 6-3 en 6-4 van het Argentijnse 14e reekshoofd Nadia Podoroska (WTA 47), halvefinaliste op de voorbije editie van Roland Garros.

Ysaline Bonaventure (WTA 123) kon zich zondag niet plaatsen voor de tweede ronde. De Luikse verloor met tweemaal 6-3 tegen de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 46). Ook Kirsten Flipkens (WTA 87) stond op de deelneemsterslijst van de WTA Yarra Valley Classic, maar de Kempense moest verstek laten gaan omdat ze nog te veel last heeft aan haar enkel.

De Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 4), die vorig jaar de Australian Open won, plaatste zich dinsdag voor de achtste finales na opgave van Camila Giorgi (WTA 76) vanwege een dijblessure. De Italiaanse wierp de handdoek in de ring na de eerste set, die met 7-5 gewonnen werd door tweede reekshoofd Kenin. In de volgende ronde neemt Kenin het op tegen haar landgenote Jessica Pegula (WTA 64).

Van Uytvanck is niet opgewassen tegen Muguruza

Alison Van Uytvanck (WTA 65) is dinsdag uitgeschakeld in de tweede ronde van de WTA Yara Classic Valley in Melbourne (hard/442.020 dollar), een toernooi in aanloop naar de Australian Open.

Van Uytvack ging in twee sets onderuit tegen het Spaanse zesde reekshoofd Garbiñe Muguruza (WTA 15): 6-2 en 6-0 na 53 minuten. Muguruza, die in 2016 Roland Garros en in 2017 Wimbledon won, was vorig jaar verliezend finaliste op de Australian Open.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer