thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Antwerp zonder overschot voorbij RAAL La Louvière, topper tegen Club Brugge lonkt

Krijgen we volgende week woensdag een heruitgave van de jongste bekerfinale? Antwerp deed zijn job, door vierdeklasser RAAL La Louvière met de nodige moeite uit de Croky Cup te knikkeren. Mbenza bracht de Great Old op voorsprong, maar via een prachtig vluchtschot van Lazitch vochten de Wolven terug. Het was uiteindelijk De Laet die diep in de tweede helft de kastanjes uit het vuur haalde. Antwerp zo naar de achtste finales, waar een duel met Club Brugge of amateurclub Olsa Brakel wacht.

ONS OORDEEL. Eén buis bij weinig overtuigend Antwerp

Maar liefst acht wissels voerde Vercauteren door ten opzichte van de winst vorige vrijdag tegen Waasland-Beveren (3-2). Alleen De Laet, Seck en De Pauw bleven staan. Avenatti en De Wolf debuteerden. Gelin en Miyoshi keerden na hun coronabesmetting terug in de ploeg, waar ook Mbenza zijn eerste basisplaats kreeg. Oorspronkelijk zou Juklerod starten, maar die verdween na zijn uitgelekte zomertransfer naar KRC Genk uit de selectie.

Kans om kans voor Mbenza

De keuze voor de bedrijvige Mbenza draaide goed uit. De 20-jarige Congolees etaleerde zijn snelheid en ging voor rust maar liefst zeven keer zijn kans. Uit al die mogelijkheden had hij natuurlijk meer dan dat ene doelpunt moeten puren. Verstraete stuurde Mbenza prima diep. Die omspeelde doelman Libertiaux, om vervolgens, met een tikkeltje arrogantie, de bal in doel te deponeren.

Het vizier van Mbenza stond nog niet helemaal op scherp. Niet toevallig, gezien het van begin december geleden was dat hij nog eens minuten maakte. Ook collega-aanvaller Avenatti was zoekende. De boomlange spits, die zelfs boven Beiranvand uittorent, ging een keer met rechts en een keer met links zijn kans, maar was verder veel te statisch.

Geen huilende Wolven

Tussen de vele Antwerpse kansen door voetbalden de bezoekers, die hun laatste officiële duel op 11 oktober (!) speelden, aardig mee. Op pogingen van Lufira en Jordan ging De Wolf telkens goed plat. Het had halfweg makkelijk 4-0 kunnen staan, want ook De Laet ging net voor het rustsignaal nog zijn kans.

Door de krappe voorsprong bleven de groenhemden in hun kansen geloven. Zeker toen Mbenza zijn achtste kans tegen de binnenkant van de paal duwde. Wie verwachtte dat La Louvière fysiek stilaan ten onder zou gaan, had het mis. De Wolf moest zijn beste reflex bovenhalen om Francotte van een doelpunt te houden. De gelijkmaker hing in de lucht en kwam er ook na een geweldig vluchtschot van Lazitch. De Wolven huilden niet, maar juichten alsof ze de Croky Cup al op zak hadden.

Vercauteren greep in met een driedubbele wissel, en moest zelfs Refaelov, die zijn honderdste wedstrijd voor RAFC betwistte, inbrengen. Het was uiteindelijk gelegenheidsaanvoerder De Laet die op assist van Avenatti de 2-1 over de doellijn kopte. La Louvière vocht nog terug, maar een tweede gelijkmaker zat er niet meer in. Antwerp trekt op woensdag 10 februari naar Club Brugge of Olsa Brakel voor zijn achtste finale.