PS-voorzitter Paul Magnette en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Volledig scherm
PS-voorzitter Paul Magnette en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). © BELGA

Magnette wil vaccin AstraZeneca voor studenten, Vandenbroucke staat op de rem: "Jongeren perspectief geven betekent niet hen eerst vaccineren”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil de impact van het advies over het gebruik van het AstraZeneca-vaccin in kaart laten brengen door experts. De minister wil ook een "misverstand" over een mogelijke voorrang voor jongeren rechtzetten. "Als je jonge mensen perspectief wil geven dan is het niet zo dat je die jonge mensen als eerste moet vaccineren", zei Vandenbroucke vanmorgen in De Ochtend. "Dat wil ook niet zeggen dat jonge mensen tot het laatste zullen moeten wachten. Dat is nooit gezegd.”

69 reacties

  • MARCEL GOOSSENS

    3 jaar geleden
    Die rommel van AstraZeneca komt nooit...maar dan ook nooit in mijn lichaam !!
  • Erwin Fiers

    3 jaar geleden
    De fundamenten van het vaccinatiegebouw staan klaar.Muren en dak wordt op de lange bouw geschoven.Ongelooflijk toch.Dat is België.
  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Vaccinatie, het volgende onderwerp waarop politici zich zullen proberen op te profileren.
  • Claude Tanghe

    3 jaar geleden
    het is normaal dat de Waalse politiekers geen dank hebben voor de mensen die de kas meest hebben bijgedragen . Zij vinden het normaal dat niks bijdraagt het meest en beste krijgt zo kunnen ze hun achterban zoet houden en de Vlaamse minister zullen wel hem blijven steunen zoals altijd
  • Leonel Devos

    3 jaar geleden
    Ik begrijp het niet. De Belgische politiekers zien toch al die mensen die wel gekapt zijn! Waar gaan die dan geen, vele vele kappers hebben de vergoedingen van de staat en werken via de achterdeur. Verder, enkel de jongeren inenten zal het probleem niet oplossen! Zolang de oudjes de ziekenhuizen en de statistieken blijven opvullen mag men niets loslaten. Trouwens, hoe kan de maatschappij blijven draaien met enkel mensen van 18 tot 25 jaren?