©  BELGA

Combinatie Tour en Olympische Spelen mogelijk voor Van Aert en Van der Poel

Daar is het dan, op dik vijf maanden voor de openingsceremonie: het officiële Playbook, zo heet officieel de gids die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japanse organisatiecomité van de uitgestelde Olympische Spelen hebben samengesteld. Doel: coronaproof Tokio 2021 doorstaan.

De details zijn eindeloos maar een maatregel is alvast goed nieuws voor Wout van Aert en co die de wegrit en tijdrit in Tokio wil rijden of Mathieu van der Poel, die olympisch goud in het mountainbike wil. Aanvankelijk was sprake van een strikte veertiendaagse quarantaine, die bijvoorbeeld de combinatie Tour en Spelen redelijk onmogelijk zou maken.

Veertien dagen voor de Spelen aanwezig zijn in Tokio is geen must. Wel wordt gevraagd om een gedetailleerd plan door te geven voor de eerste veertien dagen van het verblijf in Japan – ongeacht of het nu gaat over voorbereiding of de eigenlijke wedstrijd.

Sowieso is een voorbereidingsperiode wenselijk, gezien de jetlag en de warme, vochtige omstandigheden. Maar in elk geval kunnen ze nu wel zelf kiezen of ze beide evenementen combineren – er ligt amper enkele dagen tussen het einde van de Tour en de Spelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen