Direct naar artikelinhoud
Let's Go Urban

Ook stad Antwerpen opent onderzoek naar gebruik van subsidies bij Let’s Go Urban van Open Vld-parlementslid

Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi.Beeld Photo News

De stad Antwerpen zal nu ook zelf een onderzoek voeren naar het gebruik van subsidies bij de vzw Let’s Go Urban van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Dat bevestigt Johan Vermant, woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Het jongerenproject kreeg de afgelopen jaren honderdduizenden euro’s aan subsidies van Antwerpen. 

Gisteren raakte bekend dat de voorzitter van de Antwerpse ondernemingsrechtbank een voorlopig bewindvoerder heeft aangesteld bij Let’s Go Urban, het stads-dansproject voor jongeren van Vlaams volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi. De aanleiding was een forensische audit die uitgevoerd werd nadat er intern aan de alarmbel getrokken werd. 

Er was een enorme verwevenheid tussen de vzw en andere vennootschappen van El Kaouakibi, waarbij vraagtekens gesteld werden bij een bedrag van 342.077 euro. Een duidelijk antwoord kwam er niet, in de boekhouding was “zeer weinig transparantie”. 

Naast de voorlopig bewindvoerder heeft nu ook Stad Antwerpen besloten om een onderzoek op te starten naar de financiële ‘malversaties’. Dat zegt Johan Vermant, woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). “De stedelijke administratie voert een grondig onderzoek naar de zaak waarbij ook de financiële toelagen een hercontrole krijgen, bovenop de vaste controlemechanismen”, verklaart Vermant.

 “Als er sprake is van het oneigenlijk gebruik van gemeenschapsmiddelen voor kansarme jongeren, dan zullen wij hiertegen alle noodzakelijke stappen ondernemen.”