Apple investeert 3 miljard euro in Kia om Apple Car te maken

Apple gaat 3,6 miljard dollar (bijna 3 miljard euro) investeren in de Koreaanse autobouwer Kia Motors om een elektrische wagen te bouwen. Het is de bedoeling dat de wagens in 2024 van de band rollen.

Apple wordt al langer met Kia in verband gebracht voor het ontwikkelen van hun ‘Apple Car’. Eerst werd het bedrijf gelinkt aan Hyundai, het moederbedrijf van Kia. Latere berichten maakten duidelijk dat Apple vermoedelijk eerder met Kia zal samenwerken. Zij hebben namelijk al fabrieken in de Verenigde Staten zelf en Hyundai wil hun eigen merknaam liever houden voor hun eigen auto’s.

De Koreaanse website DongA Ilbo komt nu met het nieuws over de zware investering die Apple plant in Kia Motors. Volgens hen zou deze deal op 17 februari officieel gemaakt worden. Zowel Kia en Hyundai als Apple zelf weigeren voorlopig commentaar te geven op de geruchten.

100.000 auto’s per jaar

Persagentschap Bloomberg meldt dat Apple van plan is om in 2024 de Apple Car te lanceren. Aanvankelijk zouden er jaarlijks 100.000 auto’s van gemaakt worden, maar dat aantal kan later opgedreven worden tot 400.000 eenheden.

Het geld van Apple zal gebruikt worden om exclusieve faciliteiten te bouwen voor de productie en ontwikkeling van Apple Car.

Twee modellen

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft het bedrijf plannen voor twee modellen van de Apple Car. Het topmodel zou een actieradius hebben van 450 kilometer. Hij zal ook in minder dan 3,5 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur kunnen gaan en een topsnelheid hebben van 260 kilometer per uur.

Lees ook:

Meer