Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. © Photo News

Weyts investeert miljoenen om leerkrachten uit pensioen te halen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt 10 miljoen euro vrij om extra helpende handen te kunnen inschakelen in de klas. Hij roept gepensioneerden, deeltijdse leerkrachten en iedereen met een pedagogisch diploma op om zich aan te bieden in de scholen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

138 reacties

  • Eddy Devolder

    1 jaar geleden
    Het beroep van leerkracht aantrekkelijk maken door: maximum 16 leerlingen per klasgroep want er zijn meer zorgleerlingen, onmiddellijke verhoging van de wedde van bachelors met 5 % (in vergelijking met gelijkwaardige diploma's in de privé), gediplomeerde immigranten voor de klas, 1 betaald lesuur voor klassenraden, avondvergaderingen, opendeurdagen, enz...
  • Sara Peeters

    3 jaar geleden
    Ik ken iemand die les kan geven in Wiskunde, Chemie en Fysica maar hij heeft geen D cursus. Hij heeft daar geen tijd voor. Daarvoor moet je zijn huidige job opzeggen en de cursus gaan volgen dat is niet aan de orde. Waarom deze mensen gewoon niet inzetten ze hebben al 30 jaar ervaring en geeft les aan zijn eigen kinderen die staan verder dan alle leerlingen van hun leeftijd. Maar ja de overheid en hun regeltjes.
  • Kim Verpoorter

    3 jaar geleden
    Misschien het moment voor al die zagers, die beweren dat leerkracht zijn zo een droom is, om ook de sprong te wagen en te werken in het onderwijs !?
  • Andre Wouters

    3 jaar geleden
    Miljoenen, de put is precies nog niet diep genoeg, vanwaar komen die Miljoenen Mr Weyts?
  • Kurt Decloedt

    3 jaar geleden
    Misschien kunnen die miljoenen gebruikt worden om de leerkrachten deftig didactisch materiaal aan te reiken? Of om hen in goed uitgeruste lokalen te laten lesgeven. Veel leerkrachten kopen didactisch materiaal zelf omdat er geen budget is op school. Niet aan gedacht zeker meneer Weyts?