REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Artsen roepen op: “Vaccineer per leeftijd en laat afbakening van risicopatiënten los”

De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) roept de overheden op om te vaccineren per leeftijd en de afbakening van risicopatiënten met onderliggende aandoeningen los te laten. “In theorie is dat een goed idee, maar in de praktijk zal dat tot zoveel problemen leiden dat het meer schadelijke dan gunstige gevolgen zal hebben”, klinkt het.

83 reacties

  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Gewoon volgens leeftijd van oud naar jong, geen gedoe, geen open achterdeuren, geen onnodige vergaderingen, en alles kan sneller en duidelijker verlopen, net zoals bij belasting brieven, id kaarten en alles.
  • Patrick Meersman

    3 jaar geleden
    De beste vaccinatie(systeem) is zoals bij de griepprik : Ga bij de dokter en vraag een briefje om bij de apotheker achter je spuit te gaan en maak een nieuwe afspraak voor uw vaccinatie.
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Doe maar rustig eerst alle anderen, dan blijft op het laatst toch at Astra Zeneca vaccin voor mij over
  • luc vanderlinden

    3 jaar geleden
    Goed idee denk ik. Keep it simple. Door het te goed te willen doen, allerhande lijsten, zou het wel eens kunnen eindigen in totale chaos ...
  • Friedel Pas

    3 jaar geleden
    Deze risico patiënten zijn diegenen die naast de ouderen het zorgsysteem het meest onder druk zetten, omdat ze het meest in het ziekenhuis belanden en overleiden en dat zorgsysteem willen we beschermen. Dit voorstel betekend dus, pas versoepelen als zo goed als iedereen ingeënt is in plaats van na risicogroepen. Doe je dus de economie langer op slot en minder perspectief voor jongeren, en vooral voor de risicogroepen en hun familie zelf, omdat een paar artsen er geen tijd in willen steken. Duur.
  1. Stakingen tot morgenochtend in gevangenissen na mislukt overleg met minister: “Van Tigchelt heeft alle bruggen opgeblazen”
    UPDATE
    9

    Stakingen tot morgenoch­tend in gevangenis­sen na mislukt overleg met minister: “Van Tigchelt heeft alle bruggen opgeblazen”

    In de gevangenis van Antwerpen en tien andere penitentiaire instellingen in Vlaanderen en Brussel zijn nog tot vrijdagochtend 6 uur spontane stakingen aan de gang. Die begonnen vanochtend uit onvrede over het feit dat minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) het opnieuw over de minimale dienstverlening wilde hebben. Al zeker in Antwerpen, maar ook in de meeste andere gevangenissen kan de wandeling en het bezoek niet doorgaan, zegt federaal secretaris Eddy De Smedt van de liberale vakbond VSOA.
  2. Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheidsbrief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”
    PREMIUM
    51

    Volgens collega’s en vrienden van Charon (26) en broer Sannie (25) maakt afscheids­brief veel duidelijk: “Nu zijn we terug samen bij mama en papa”

    Charon (26) en Sannie (25) waren niet “zomaar” broer en zus. Ze waren onafscheidelijk. Verenigd in het verdriet om hun ouders. En nu verenigd in de dood. De politie vond hen maandagmorgen terug in het huis waar ze samen woonden. Hij zou haar eerst omgebracht hebben om daarna zelf uit het leven te stappen. Het onderzoek moet nu uitwijzen of dat een gezamenlijke keuze was. Collega’s en vrienden getuigen: “Ze zei me dat ze niet zou weten wat ze zonder hem zou moeten doen.”
    Dentergem