ISOPIX

Liveblog - Contactberoepen open onder strikte voorwaarden: "Niét start van reeks versoepelingen"

De kappers mogen onder strikte voorwaarden vanaf 13 februari opnieuw aan de slag gaan, andere niet-medische contactberoepen moeten wachten tot 1 maart. Dat is beslist op het Overlegcomité. Blijf op de hoogte van het belangrijkste coronanieuws in onze liveblog.

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in België kan terecht op de website info-coronavirus.be of het nummer 0800-14.689. Bij Tele-Onthaal kan u terecht voor een luisterend oor op het telefoonnummer 106, of via chat op tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Minister Vandenbroucke: "Dit is niét de start van een reeks versoepelingen"

"Mensen snakken naar meer contact en vrijheid", beseft federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A). Maar hij benadrukt meteen dat de beslissing van het Overlegcomité vandaag "niet het begin is van een reeks van versoepelingen". "We gaan de huidige aanpak nog lang moeten volhouden", zegt hij in "Het Journaal".

Vandenbroucke wijst op het verschil met het buitenland. "In Nederland en Duitsland zijn de scholen al twee maanden potdicht. Bij ons is dat niet zo, wij laten de kinderen naar school gaan. In Nederland en Duitsland zijn de niet-essentiële winkels ook al twee maanden dicht. In Frankrijk is er een avondklok om 18 uur."

"Het echte perspectief ontstaat wanneer we de kwetsbare groep in de samenleving gevaccineerd hebben. Dat gaan we proberen zo snel mogelijk te doen. Maar dat is zo snel als de vaccins hier binnenrollen. Ik geef toe: dat is onzeker."

Bekijk de uitleg van minister Frank Vandenbroucke in "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Het Overlegcomité is afgelopen: dit is beslist

De kappers mogen op 13 februari opengaan. Dat heeft het Overlegcomité beslist.

De heropening van de kappers is wel verbonden aan enkele strikte voorwaarden:

  • Klanten en kappers moeten een chirurgisch - en dus geen stoffen - mondmasker dragen. Dat masker moet om de vier uur vervangen worden.
  • Na elke kappersbeurt moet er een pauze van 10 minuten volgen om te ontsmetten en te verluchten
  • De ramen en deuren moet open om te ventileren. Als dat niet het geval is of kan zijn, moet de kapper een CO2-meter hebben, om de luchtkwaliteit in het salon te kunnen meten.
  • Er mag niemand in de wachtzaal zitten, de kapper moet dus één op één de klanten bedienen,  1 klant per 10 vierkante meter.
  • Er is géén sprake van een tijdslimiet van 30 minuten.

Voor de andere contactberoepen komt de heropening er pas op 1 maart. Het gaat dan onder meer om schoonheidsspecialisten, hand- en voetverzorgers en tatoeëerders.

De experts hadden een heropening van de contactberoepen nochtans afgeraden. Maar onder anderen premier Alexander De Croo (Open VLD) liet gisteren al verstaan dat de kappers mogelijk opnieuw zouden mogen openen, voor het sociaal welbevinden van de mensen.

De campings en vakantieparken mogen openen op 8 februari, de dierenparken (enkel het buitengedeelte) op 13 februari. Dat is belangrijk voor de komende krokusvakantie.

Immobiliënmakelaars mogen ook opnieuw binnen bij een plaatsbezoek.

Lees alles over de beslissing van het Overlegcomité in dit artikel:

"Naar de kapper gaan zal voor jongeren niet voldoende zijn"

Het is een gemiste kans dat het Overlegcomité vandaag niets mogelijk gemaakt heeft voor jongeren. Dat zegt Inez Germeys, professor Contextuele Psychiatrie, in “Het journaal”.

De professor betreurt vooral dat er geen opening werd gemaakt voor de 18-tot-25 jarigen, die het in deze crisis het mentaal bijzonder moeilijk hebben. “Naar de kapper gaan, zal voor hen niet voldoende zijn.” 

Concreet denkt professor Germeys eraan om studenten in het hoger onderwijs één keer per week in kleine groep te laten samenkomen. “Dat zou al een heel groot verschil maken. Dat kan virologisch veilig, maar je moet het prioriteit willen geven en dat is vandaag opnieuw niet gebeurd.”

Bekijk hier het gesprek met professor Germeys in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Pretparken overwegen naar Raad van State te stappen tegen aanhoudende sluiting

Belgische pretparken overwegen naar de Raad van State te stappen tegen de aanhoudende sluiting in het kader van de coronamaatregelen. Dat meldt CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof in naam van de leden van Belgoparks, de vereniging van Belgische attractieparken.

De verschillende pretparken vinden het oneerlijk dat het Overlegcomité besliste om dierenparken al te openen. De pretparken betreuren ook het gebrek aan perspectief voor hun heropening.

De pretparken wachten nog de publicatie van het ministerieel besluit af en zullen dan evalueren of er effectief klacht wordt ingediend.

Ik vraag me af of de heropening van de kappers wel de beste maatregel is om het mentaal welbevinden op te krikken. Je kan je afvragen of dat de eerste prioriteit moest zijn.
Isabel Albers, algemeen hoofdredacteur De Tijd

Professor Vlieghe: "Elk stukje dat je openzet, geeft een extra risico"

Professor Erika Vlieghe wijst er in "Terzake" op dat de coronasituatie in ons land fragiel is. Ze kijkt dan ook met een bezorgde blik naar de versoepelingen voor contactberoepen, waarover het Overlegcomité heeft beslist. "Het gaat om nauwe contacten. Een netto toename van het aantal contacten is een netto toename van het risico", aldus infectiologe Vlieghe.

"Onze curve is beter dan in andere landen, maar hij laat ons ook niet veel ruimte. Laat ons kijken hoe de kappers hun werk opnieuw zullen aanvatten. Maar we zijn ongerust want elk stukje dat je openzet, hoe goed je het ook beveiligt, geeft een extra risico", aldus Vlieghe.

Met name de ventilatie in de kapsalons baart Vlieghe zorgen. "Er zijn protocollen gemaakt met de sectoren. De federaties kunnen nu de rol opnemen om mensen te informeren hoe zo veilig mogelijk te werken, voor zichzelf en hun klanten."

Bekijk de reactie van professor Erika Vlieghe in "Terzake", ook federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) was te gast: 

Videospeler inladen...
We zijn er nog niet. We zijn niet aan het begin van versoepelingen, ik ga daar - met reden - weerstand aan bieden. [..] Maar we gaan winnen.
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A)

Minister Vandenbroucke en professor Vlieghe houden mondmaskers op in “Terzake”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) en professor Erika Vlieghe hebben in “Terzake” hun mondmasker opgehouden in de tv studio. Dat hebben ze beslist, nét voor de uitzending begon.

Toen Vandenbroucke net voor de uitzending aan Vlieghe om advies vroeg, zei de infectiologe, die de regering vanuit de GEMS adviseert, dat ze vanuit didactisch standpunt een voorstander is van het dragen van mondmaskers in een tv-studio. 

Als je het zelf adviseert, moet je het ook doen.

Professor Erik Vlieghe

In de uitzending zelf gaf ze ook nog haar motivering. “Ik draag het niet om het moeilijk te maken, maar omdat ik altijd een masker draag als ik binnen ben. Ik krijg er heel veel commentaar op als het dan voor de camera anders is.” 

Tijdens praatprogramma’s van de VRT worden doorgaans geen mondmaskers gedragen omdat de gasten op ruime afstand van elkaar zitten en er goede ventilatie in de studio’s is. 

Dat laatste weet ook professor Vlieghe, maar het kan volgens haar geen kwaad om toch een masker te dragen. “Want als je het zelf adviseert, moet je het ook doen.” Eerder deze week werd geadviseerd om voortaan op de werkplek in de mate van het mogelijke altijd een mondmasker te dragen, vooral als er geen voldoende ventilatie mogelijk is.

Beluister hier de motivering van professor Vlieghe in het begin van de uitzending:  

Videospeler inladen...

Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden: "Ga ervan uit dat regels zullen worden nageleefd, ook zonder controle"

De kapsalons mogen vanaf 13 februari opnieuw openen, maar wel onder strikte voorwaarden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) beseft dat die regels niet continu kunnen gecontroleerd worden. "Er zullen steekproefgewijs controles kunnen plaatsvinden", reageert ze in "Het Journaal".

De minister ziet naar eigen zeggen wel veel motivatie bij de kappers. Verlinden heeft er naar eigen zeggen het volste vertrouwen in dat de kappers de regels zullen naleven. "Ik ga ervan uit dat de regels zeer goed zullen worden nageleefd, ook zonder controle."

Bekijk de reactie van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Viroloog Steven Van Gucht: “Kijk er ook naar uit om naar de kapper te gaan, maar dit komt niet gratis”

Scienscano-viroloog Steven Van Gucht zegt in “Het Journaal” dat hij wel degelijk blij is voor de kappers en de mensen die hun weelderige haardos eindelijk kunnen laten knippen. “Ik behoor daar ook toe”, zegt de viroloog besmuikt. “ik kijk daar eigenlijk ook wel naar uit om eens naar de kapper te mogen gaan.” 

Tegelijk wijst hij op de risico’s van deze versoepeling. “We moeten beseffen dat het niet gratis komt. Er zijn 24.000 kappers in België. Als je dat begint om te rekenen, dan zit je al gauw aan een miljoen dichte contacten per week die er gaan bijkomen. Dus dat is een bijkomend risico.” 

Daarom drukt Van Gucht op het belang van de voorzorgsmaatregelen. “Daar moeten we heel strikt mee omgaan. En ik denk dat we als bevolking solidair moeten zijn met de kappers om de cijfers onder controle te houden.” Daarmee bedoelt de viroloog dat we extra streng voor onszelf moeten zijn, bijvoorbeeld bij het toepassen van het telewerk. 

Al wat verandert, draagt bij aan de onzekerheid.
Viroloog Steven Van Gucht

De heropening van de kappers en de niet-medische contacten beroepen komt er tegen het advies van de virologen in. Ze zijn er namelijk niet gerust op, herhaalt Van Gucht. “We zitten op een hoog plateau dat niet veel nodig heeft om te stijgen”, zegt hij over de huidige coronacijfers in België. 

“Bovendien zitten we met de onzekerheid van die Britse variant, die intussen goed is voor 16 procent van de besmettingen en dat kruipt elke week omhoog. Het is dus een heel onzekere periode. Al wat verandert, draagt bij aan die onzekerheid. Daarom blijven de experten op de rem staan.”

Bekijk hier de reactie van Steven Van Gucht in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Horeca Vlaanderen: "Tijdlijn voor heropening en extra crisissteun nodig"

Horeca Vlaanderen wil dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, een concrete tijdlijn wordt voorgesteld voor de heropening van de cafés en restaurants. Bovendien hoopt de organisatie ook op meer financiële ondersteuning.

Op de persconferentie na afloop van het Overlegcomité werd nog geen versoepeling aangekondigd van de maatregelen voor de horeca. De cafés en restaurants moeten voorlopig de deuren dicht houden. Wel is meegedeeld dat er aan het coronacommissariaat en het GEMS-expertenteam gevraagd werd om een tijdpad uit te tekenen voor de afbouw van de beperkingen.

"Het is goed dat we op de agenda staan", reageert Horeca Vlaanderen. De organisatie hoopt dat er op het volgende Overlegcomité, op 26 februari, dan ook een pad richting de heropening van de horeca voorligt. "Er moet dan een concrete tijdlijn komen. Onze ondernemers hebben al bewezen veilig te kunnen heropenen. Dat kunnen we opnieuw."

"Het geld is op, steun is ons vaccin"

Voor Horeca Vlaanderen moet er in afwachting daarvan ook werk worden gemaakt van bijkomende crisissteun. "Het geld is op", zo klinkt het. "Uit een recente bevraging van Horeca Vlaanderen bleek nog dat 46 procent van de Vlaamse horecaondernemers vreest deze lockdown met huidige steunmaatregelen nog maar anderhalve maand, of minder lang, vol te houden. Daarom is extra én verhoogde steun essentieel."

"De constructieve gesprekken over extra crisissteun zijn lopende, maar we vragen om dit te realiseren voor 26 februari. Want die steun is ons vaccin", aldus nog Horeca Vlaanderen. De organisatie zegt dat de Belgische ondernemers in 2020 een geschat omzetverlies van bijna 6 miljard euro hebben geleden. In het eerste kwartaal van dit jaar gaat het naar schatting al om 2,2 miljard euro.

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) over heropening kappers: "Unanimiteit dat het lichamelijk welzijn belangrijk is"

Videospeler inladen...

"Kotbubbel" komt er niet, Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts teleurgesteld

Het Overlegcomité heeft ervoor gekozen om voorlopig geen kotbubbel in te voeren. Er was nochtans een akkoord tussen de gemeenschappen en de experts.

Studenten die samenleven op eenzelfde adres zouden de mogelijkheid krijgen om samen een huishouden te vormen, zodat ze nauwe contacten konden onderhouden met hun kotgenoten. Net als bij andere huishoudens, zou elk lid van een kotbubbel één extern knuffelcontact hebben, zolang dat contact ontvangen werd op de eigen kamer. Studenten die voor een kotbubbel opteerden, zouden er dan weer niet voor kunnen kiezen om zonder quarantaine weer naar huis te gaan.

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) reageert teleurgesteld. "We hadden over de kotbubbel een akkoord tussen alle gemeenschappen van het land en de virologen waren akkoord", zegt hij. "Dus van de kant van de gemeenschappen begrijp ik niet waarom dit niet mogelijk was. Dit had, naast onder meer onze beslissing over het leerkrediet, een positief perspectief kunnen bieden aan een deel van de studenten, die zwaar gebukt gaan onder maandenlange sociale isolatie. Maar het ministerieel besluit moet aangepast worden, dus kunnen we dit niet alleen beslissen."

Reizigers die verplichte test aan hun laars lappen ten laatste tegen 1 april vlot bestraft

Wie uit een rode zone uit het buitenland terugkomt en zich niet laat testen, zoals verplicht is, zal daar binnenkort veel vlotter voor kunnen gestraft worden. "Ten laatste tegen 1 april, voor de paasvakantie, zal de informatie rechtstreeks beschikbaar zijn voor de politie", zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) na afloop van het Overlegcomité.

Lees meer in dit artikel:

Opluchting bij vakantieparken

Nu de vakantieparken opnieuw open mogen, is er opluchting bij de uitbaters. In principe mogen zij al vanaf maandag de deuren openen, maar sommige parken zullen wat meer tijd nodig hebben om zich voor te bereiden. Bekijk de reactie van Yves Vermeire, de algemeen manager van Center Parcs in De Haan. Hij denkt volgende week vrijdag opnieuw te kunnen openen.

Videospeler inladen...

Kappersfederatie reageert tevreden: "Strikte voorwaarden zijn haalbaar"

Kappersfederatie Febelhair reageert erg tevreden op het feit dat de kappers vanaf 13 februari mogen heropenen. Dat gebeurt weliswaar onder strikte voorwaarden. "Maar die zijn volledig haalbaar", zegt Charles-Antoine Huybrechts van de kappersfederatie.

De tijdslimiet van 30 minuten per klant, die was voorgesteld door enkele experts, heeft het niet gehaald als voorwaarde. "Die was ook niet realistisch. We hebben ervoor gepleit om die niet te weerhouden", aldus Huybrechts. "Dat zou willen zeggen dat we geen kleuringen zouden kunnen doen. Dat is een heel rendabel gedeelte van onze business." Ook regelmatige tests voor kappers en FFP2-maskers zagen de kappers niet zitten.

Videospeler inladen...

Premier Alexander De Croo (Open VLD): "We gaan de maatregelen niet één dag langer aanhouden dan nodig is"

De weinige versoepelingen die op het Overlegcomité zijn beslist, gaan niét over cultuur, horeca, evenementen, reizen of sociale bubbels. Die worden pas eind deze maand besproken op een nieuw Overlegcomité.

"Maar we gaan de maatregelen niet één dag langer aanhouden dan nodig is", stelt premier Alexader De Croo. "Vandaar dat we gevraagd hebben aan het COVID-commissariaat en aan de experten van de GEMS om een duidelijk pad uit te tekenen."

Videospeler inladen...
We weten dat veel mensen coronamoe zijn. Dat is normaal.
Premier Alexander De Croo (Open VLD)

"Overlegcomité is zich ten volle bewust van het feit dat lichaamsverzorging een belangrijke rol speelt in hoe we ons voelen"

Premier Alexander De Croo (Open VLD) verduidelijkt na het Overlegcomité dat de regeringen gekozen hebben voor een voorzichtige aanpak met betrekking tot de niet-medische contactberoepen, zoals de kappers, die binnenkort opnieuw - onder strikte voorwaarden - mogen openen.

"Het Overlegcomité is zich ten volle bewust van het feit dat lichaamsverzorging een belangrijke rol speelt in hoe we ons voelen. Hoe we ons voelen is een zeer belangrijk element dat ons moet helpen om door de laatste moeilijke maanden te komen", verklaart De Croo de beslissing van het Overlegcomité. Virologen zijn geen voorstander van de heropening van de contactberoepen.

We kiezen voor een zeer voorzichtige aanpak met betrekking tot de niet-medische contactberoepen
Premier Alexander De Croo (Open VLD)

Premier Alexander De Croo (Open VLD): "De regels in ons land werken, en ze werken omdat de mensen die regels volgen"

Vooraleer de beslissingen van het Overlegcomité toe te lichten, kwam premier Alexander De Croo (Open VLD) terug op de coronasituatie in ons land.

"Je kan zeggen dat de coronasituatie in ons land sinds begin december een redelijk stabiel verloop kent. Op het eerste gezicht zou dat kunnen klinken als een niet zo’n grote verwezenlijking, maar in mijn ogen is het dat wel. We zijn erin geslaagd om al meer dan twee maanden de situatie redelijk stabiel te houden, op een moment dat er nieuwe besmettelijkere varianten gekomen zijn. In veel andere landen heeft dat geleid tot een zeer forse impact op het aantal besmettingen en de situatie in de ziekenhuizen. In ons land niet. Dat toont dat de regels in ons land werken en ze werken omdat de mensen die regels volgen."

De premier blijft wel voorzichtig. "Het is rijden en omzien. We moeten bijzonder voorzichtig blijven ten opzichte van de situatie. Daarom heeft het Overlegcomité ervoor gekozen om een zeer voorzichtige aanpak te hebben."

Ondernemersorganisatie Voka ontgoocheld na beslissingen Overlegcomité

Voka reageert ontgoocheld in de beslissingen van het Overlegcomité. "Het is goed dat de kappers en de contactberoepen opnieuw open kunnen. Een echt perspectief op een normalisering van leven en werken is dit echter niet", zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

"Maar van een echte exitstrategie met slimme en concrete heropeningsplannen voor de nog steeds gesloten sectoren is nog steeds geen werk gemaakt. Ondernemers en medewerkers gaan in het rood. We verwachten dat de regeringen de komende weken goed benutten en rond de tafel gaan zitten met de betreffende sectoren."

Vlamingen bewegen minder en dat is slecht nieuws voor het mentaal welzijn

Bijna de helft van de Vlamingen geeft aan dat ze nu minder bewegen dan voor de coronacrisis. Het gaat om zo’n 48 procent van de bevolking. Tijdens de zomermaanden ging het nog om 39 procent. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de motivatiebarometer van de UGent.  

De cijfers zijn zorgwekkend omdat minder bewegen een negatieve invloed op kan hebben op het mentaal welbevinden. Mensen die in beweging blijven, geven aan dat ze “meer vitaliteit, levenstevredenheid en een betere slaapkwaliteit” ervaren, en dat terwijl ze ook minder last hebben van depressieve gevoelens en angstklachten, zo toont het onderzoek aan. 

Vooral jongeren bewegen sinds midden september minder dan voor de coronacrisis. De mate van fysieke activiteit daalt bij jongvolwassenen ook het snelst. 

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor de daling in beweging. “Omdat ons welbevinden steeds meer onder druk staat, hebben we minder energie om in beweging te blijven”, haalt het rapport aan. “Nochtans is de fysieke activiteit behouden is cruciaal om veerkrachtig met moeilijke omstandigheden te kunnen omgaan.” Het onderzoek toont ook aan dat mensen die minder gemotiveerd zijn om zich aan de coronamaatregelen te houden, meer profiteren van beweging in termen van welbevinden.

Ook het weer en het seizoen bieden een mogelijke verklaring. “Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar gingen heel wat Vlamingen wandelen, joggen of fietsen, maar tijdens deze natte wintermaanden is dat minder vanzelfsprekend”. Door de sluiting van sport- en fitnesscentra is bij heel wat mensen ook hun bewegingsroutine weggevallen. 

Tot slot doet het rapport enkele aanbevelingen om in beweging te blijven en zo je mentaal welzijn te versterken. Zo raadt het aan om op voorhand een plan te maken om bijvoorbeeld drie keer per week te gaan wandelen. Dat is makkelijker vol te houden als je samen met een buur, vriend of partner kan bewegen. Ook online kan je een sportsessie met een vriend of vriendin plannen, suggereert het onderzoek.

Coronamaatregelen verlengd tot 1 april

Het Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land is afgelopen. Daar is onder meer beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari, voor de andere niet-medische contactberoepen is dat 1 maart.  Campings mogen opnieuw open op 8 februari, dierenparken op 13 februari.

De andere coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 april. Een volgend Overlegcomité is voorzien op 26 februari, dan worden de maatregelen betreffende de horeca, sport en cultuur bekeken. Tussentijdse beslissingen of herzieningen zijn eventueel wel mogelijk.

De weinige versoepelingen die op het Overlegcomité zijn beslist, gaan dus niét over cultuur, horeca, evenementen, reizen of sociale bubbels. "Maar we gaan de maatregelen niet één dag langer aanhouden dan nodig is", stelt premier Alexader De Croo. "Vandaar dat we gevraagd hebben aan het COVID-commissariaat en aan de experten van de GEMS om een duidelijk pad uit te tekenen."

Werkgevers en vakbonden bereiken akkoord: werknemers hebben recht op vaccinatieverlof

Werknemers die zich laten vaccineren, zullen daar "vaccinatieverlof" voor kunnen opnemen. Vakbonden en werkgevers hebben daar een akkoord over bereikt. 

Werknemers die worden opgeroepen om zich te vaccineren tijdens de werkuren, krijgen het recht om afwezig te zijn op het werk. En dat gedurende de tijd nodig om zich te laten vaccineren, zo kwamen vakbonden en werkgevers overeen.

Vlaamse ziekenhuizen mogen volgende week geen enkele eerste dosis van coronavaccin geven

Er zal volgende week in de Vlaamse ziekenhuizen geen enkele eerste dosis van het coronavaccin toegediend worden aan het zorgpersoneel. Alle ziekenhuizen hebben gisterenavond een brief ontvangen van het Agentschap Zorg en Gezondheid waaruit blijkt dat er geen vaccins geleverd worden.

Het Agentschap legt wekelijks de quota vast voor de vaccins per ziekenhuis. Enkel de personeelsleden die drie weken geleden al een eerste dosis kregen, zullen volgende week een tweede prik kunnen krijgen. Het zou om enkele duizenden tweede dosissen gaan.

De koepelorganisatie van Vlaamse ziekenhuizen Zorgnet Icuro is zwaar ontgoocheld op het nieuws. "De medewerkers in de ziekenhuizen staan al bijna een jaar in de frontlinie en moeten nu eindelijk prioriteit krijgen bij het vaccineren", zegt voorzitter Margot Cloet. 

Sinds enkele weken wordt het zorgpersoneel van de COVID-afdelingen, de spoedafdelingen en intensieve zorg gevaccineerd tegen corona, maar veel ziekenhuizen klagen over de trage gang van zaken.

Het zorgpersoneel staat al een jaar in de frontlinie en moet eindelijk prioriteit krijgen
Margot Cloet, Zorgnet-Icuro

Meest gelezen