Direct naar artikelinhoud
Let's Go Urban

Parket opent onderzoek naar mogelijke fraude bij Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi (Open Vld)

Sihame El Kaouakibi.Beeld Joris Casaer

Het parket van Antwerpen heeft een onderzoek geopend naar de mogelijke fraude bij vzw Let’s Go Urban van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Stad Antwerpen opende eerder al een onderzoek en er werd ook een voorlopig bewindvoerder aangesteld nadat drie bestuursleden bij de vzw opstapten na mogelijke ‘financiële malversaties’.

“We zijn ambtshalve met een onderzoek gestart”, bevestigt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. “Het onderzoek zal gevoerd worden door de federale gerechtelijke “De federale gerechtelijke politie Antwerpen heeft een aanvankelijk proces-verbaal opgesteld en zal het onderzoek voeren.”

De Antwerpse vzw Let’s Go Urban van El Kaouakibi werd onlangs doorgelicht door een onafhankelijk auditbureau. Uit die forensische audit bleek een boekhoudkundig kluwen te bestaan tussen de vzw en de eigen bedrijven van El Kaouakibi, en bleek er weinig transparantie in te zijn. Drie bestuursleden besloten de vzw te verlaten en de audit werd richting de ondernemingsrechtbank gestuurd die een voorlopig bewindvoerder aanstelden. Ook stad Antwerpen opende een onderzoek, gezien zij jarenlang honderdduizenden euro’s aan subsidies gaven aan de vzw. 

De advocaten van het Vlaams Parlementslid tekenden intussen al derdenverzet aan tegen die voorlopige bewindvoerder. Volgende week wordt de zaak ingeleid. Sihame El Kaouakibi stuurde gisteren ook een videoboodschap de wereld in, waarin ze reageerde op de aantijging gemaakt werden. “De aantijgingen snijden geen splinter hout en ik kan dan ook elke insinuatie krachtig tegenspreken”, klonk het. “Ik kan bewijzen dat er voor elke beschuldiging een volstrekt aanvaardbare verklaring is.”

Bekijk de verklaring van Sihame El Kaouakibi:

Video wordt geladen...