Professor Dirk Devroey.
Volledig scherm
Professor Dirk Devroey. © BELGA

Professor Devroey (VUB) “in shock” over versoepelingen: “We zitten op vat buskruit dat elk moment kan ontploffen”

Dirk Devroey, professor huisartsengeneeskunde en decaan aan de Vrije Universiteit Brussel, begrijpt de keuze om te versoepelen niet. Zeker op een moment dat die cijfers niet dalen. “Ik ben in shock”, zegt hij. “Dit kan het vuurtje zijn dat de derde golf aansteekt.” Het toegeven van de regering aan de kappers is volgens hem een slecht signaal naar andere noodlijdende sectoren toe.

127 reacties

  • Marnix Exelmans

    3 jaar geleden
    Versoepelen ? We zitten nu al een maand met +/- 2500 besmettingen. Ik snap echt niet hoe dat kan..., maar we geraken er zo niet uit ! Sluit 1 week (max 2 weken) alles ! (Winkels, kerken, bedrijven), ALLES ! Binnen de maand zijn bijna alle besmettingen weg en kan ALLES terug open ! Lef, daar ontbreekt het aan.
  • Jennifer Peeters

    3 jaar geleden
    Beste dokter. Al degenen die het vaccin voor hun beurt hebben gekregen via een achterpoortje, moesten een boete krijgen.
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    De versoepelingen zijn volgens mij ook veel te vroeg, opnieuw veel dingen opengooien en achteraf zeggen dat de mensen hun gezond verstand niet hebben gebruikt, maar het is niet omdat iets mag dat je dat ook moet doen, ik ga niet naar de kapper, naar de tandarts, geen knuffelcontact, zoon enkel met mondmasker , en ik open de deur voor niemand, ook de pakjes en post worden achter glas op de grond geplaatst, ik winkel als het nodig is en vind dat ook al onveilig, ieder beslist .
  • Michel Vandewiele

    3 jaar geleden
    We hebben al vijf of zes of zelfs meer experten en/of virologen en nu komt er ineens weer een bij die zijn zeg komt doen, onder wiens bevoegdheid ? Waar komt die nu ineens vandaan, mag dat zo maar !
  • Eddy DESMET

    3 jaar geleden
    Er werd van meet af aan te veel getalmd ... Eerst was er sprake van een veeleer onschuldig griepje, maar naarmate het virus steeds meer rond zich heen slachtoffers begon te maken, werd duidelijk dat Covid-19 een van de gevaarlijkste virussen is, waarmee de mensheid sinds de zogenaamde Spaanse griep werd geconfronteerd. Het komt erop aan de maatregelen strikt op te volgen, in het belang van IEDEREEN.